![در بازار میوه چه میگذرد؟](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/18/20323974_278.jpg)
سیروس ابراهیمی روز پنجشنبه در نشست فعالان اقتصادی با ذبیح الله خداییان رییس سازمان بازرسی کشور افزود: همچنین ۱۹۴ واحد نیز نیمه فعال هستند و از مجموع ۵۲ واحد تملک شده توسط بانکهای استان، پرونده ۲۹ واحد در دستگاه قضایی است که باید دستور داده شود در برخوردها با واحدهای مشکل دار نظر مدیریتهای مربوطه دولتی نیز اخذ تا اقدامات، جزیرهای و جداگانه نباشد.
وی اضافه کرد: ۸۵۰ واحد نیمه تمام زیر مجموعه کشاورزی استان است که ۸۰۰ واحد آن در صورت تخصیص و پرداخت ۶ همت (هزار میلیارد تومان) تسهیلات کمتر از یکسال به تولید میرسند و بیش از ۲ هزار شغل ایجاد خواهد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان با تاکید بر اینکه مشکل بسیاری از واحدهای راکد صنعتی لرستان با چهار همت حل میشود، گفت: طی حدود سه سال گذشته سرمایه گذاریهای خوبی در استان صورت گرفته و روز گذشته نیز عملیات اجرایی کارخانه اسید فسفریک و نیتریک با ۱۰۰ میلیون دلار معادل هشت همت در کشت و صنعت آغاز شد.
ابراهیمی با اشاره به رفع مشکل و راه اندازی کارخانههای خودروسازی و سامان کاشی بروجرد، شیشه الیگودرز و ماشین سازی خرم آباد گفت:، اما برای رفع مشکل کارخانه راکد پارسیلون نیاز داریم دستگاه قضایی به عنوان مدعی العموم از بانکها مطالبه گری و ورود کند.
وی با اشاره به تملک این واحد توسط بانکهای ملی و صنعت و معدن است، تصریح کرد: با وجود پیگیریهای بسیار، بانکها پس از تملک هیچگونه اقدامی در راستای احیا یا تغییر خط تولید آن انجام نمیدهند و زمینی به وسعت این کارخانه بدون استفاده رها شده است، درحالیکه مردم و مسوولان لرستان خواهان ایجاد شغل و تولید از این ملک و زمین هستند.
ابراهیمی ادامه داد: همچنین فولاد ازنا با ظرفیت یک هزار و ۲۰۰ فرصت شغلی و پیشرفت ۸۵ درصدی مشکلی با قوه قضاییه ندارد، اما املاک سرمایه گذار آن از جمله فولاد توقیف شده است.
وی گفت: انتظار میرود دستگاه قضایی اجازه دهد، فولاد از فهرست املاک توقیف شده خارج شود تا با افتتاح و راه اندازی این مشکل، فرصتهای شغلی بیشتر از این از دست نرود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان همچنین گفت: ۲ مشکل کمتر توسعه یافتگی و عدم توازن صنعت از مسائل جدید لرستان است، به نحویکه اکثر صنایع در شمال و شمال شرق آن مستقر هشتند که این به معنای افزایش نرخ مهاجرت است.
ابراهیمی افزود: توزیع مبالغ اندک تسهیلات تبصرهای نباید به صورت مساوری بین استانها باشد، بلکه باید مناطقی، چون لرستان، سهم بیشتر با دوره بازپرداخت طولانیتر داشته باشند.
وی تامین زمین را مشکل اصلی برای طرحهای سرمایه گذاری در لرستان برشمرد و تصریح کرد: اجرای بزرگترین طرح فولاد خاورمیانه در این استان نیازمند تامین ۱۰۰ هکتار زمین است، در حالیکه اراضی استان مرتع، جنگل و کشاورزی هستند و مردم حاضر به فروش آن نیستند.
ابراهیمی همچنین اضافه کرد: طی سالهای گذشته تولید مرغ در لرستان ۳۵ درصد افزایش و به ۱۰۰ هزار تن رسید، تولید تخم مرغ ۵۰ درصد و محصولات باغی و حبوبات نیز ۳۰ درصد افزایش یافت.
منبع:فارس