کمیسیون اقتصادی اوراسیا امروز در بیانیهای اعلام کرد «اعطای وضعیت ناظر به ایران، گامی دیگر در راستای تعمیق همکاریها است».
به گفته کمیسیون اقتصادی اوراسیا، گسترش تعداد کشورهای ناظر اتحادیه با اعطای این وضعیت به ایران به عنوان یکی از بزرگترین اقتصادهای اوراسیا، جاذبه اقتصادی و اثربخشی همگرایی اقتصادی اوراسیا را نشان میدهد.
این کمیسیون درباره مزایای این عضویت برای ایران افزود «ایران از طریق مشارکت در جلسات این نهاد میتواند به اطلاعات باز درباره دستورکار همگرایی دست پیدا کند که به آگاهی بهتر از جنبههای مرتبط با آن کمک میکند، فرصتهای کار در بازار واحد اتحادیه را ایجاد میکند و در نتیجه، باعث ایجاد گفتوگوی جامع و سیستماتیک با کشورهای عضو اتحادیه میشود».
به گزارش ترند، «همچنین از سال ۲۰۱۹ یک توافق موقت منتهی به تشکیل منطقه آزاد تجاری بین کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا و ایران وجود دارد که اثربخشی خود را نشان داده است. در سال ۲۰۲۳ تصمیم گرفته شد تا همکاری موجود بر اساس یک توافق تجارت آزاد ادامه یابد. اکنون این توافق در کشورهای عضو اتحادیه در حال تصویب است».
در بیانیه این نهاد، بار دیگر بر اهمیت ایران به عنوان یکی از مهمترین شرکای این اتحادیه اشاره شده و آمده که در مدت اعتبار توافق موقت تجارت بین کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳، گردش مالی تجاری تقریباً دو برابر شده است.
این کمیسیون تاکید کرد گفتوگوی اتحادیه با ایران در زمینه همکاریهای تجاری و اقتصادی میتواند به افزایش بیشتر حجم تجارت کالا و خدمات با کشورهای اوراسیا کمک کند.
سند مربوط به عضویت ناظر جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا عصر پنجشنبه ششم دی به امضای سران پنج کشور عضو این اتحادیه رسید.
وزیر صمت ایران در سخنانی در جمع سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا، رویکرد ایران را توسعه مبادلات تجاری با همسایگان و دیگر کشورها و همچنین در چارچوب همکاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا عنوان کرد.
اتحادیه اقتصادی اوراسیا، یک اتحاد اقتصادی شامل پنج کشور ایجاد شده پس از فروپاشی شوروی، بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان است که در اوراسیا واقع شدهاند. این اتحادیه یک بازار یکپارچه واحد دارد.
منبع: فارس