منابع ارشد در جنبش حماس جزئیات برآورد سیاسی این جنبش نسبت به تحرکات کنونی آمریکا برای برقراری آتشبس و انعقاد توافق تبادل اسیران را بیان کردند؛ تحرکاتی که توسط آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا طی سفر اخیرش به منطقه از سر گرفته شد.
اداره سیاسی حماس برآورد موضع خود نسبت به تحرکات کنونی را اینگونه خلاصه کرد که جدیتی از سوی دولت آمریکا یا دولت اشغالگر برای دستیابی به یک توافق وجود ندارد.
با این وجود، منابع تصریح کردند که تصمیم رهبری سیاسی حماس این است که تعامل کاملاً مثبتی با تلاشهای میانجیگران بر اساس ضوابط مشخص اعلام شده خود داشته باشد.
در همین حال، منابع آگاه در قاهره نیز تحرکات اخیر را مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میدانند.
در برآوردهای قاهره و حماس که برای ارائه به نهادهای تصمیم گیرنده در حماس تدوین شده است، آمده که تحرکات کنونی واشنگتن در راستای کمک به موضع دموکراتها در آمریکاست تا آنها ظاهر دولتشان را به عنوان یک دولت ناتوان در مقابل جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری آتی نشان ندهند و همچنین از فشار تاثیر صحنههای کشتار دسته جمعی، قحطی و کوچ اجباری در شمال غزه بکاهند.
این جنبش عنوان داشت تحرکات آمریکا که همراه با آن یک اقدام صرفاً ظاهری از سوی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی صورت گرفت و سریعا هیئت مذاکره کننده را به دوحه فرستاد با این هدف بود که موضع حماس نسبت به طرحهای جدید بعد از شهادت یحیی السنوار، رهبر حماس مورد سنجش قرار بگیرد و مشخص شود که آیا تغییراتی در موضع حماس پس از تحولات میدانی اخیر صورت گرفته است یا خیر.
طبق نظر جنبش حماس و بعد از بررسیهای سیاسی شرایط حاکم بر تحرکات اخیر، از اهداف دولت آمریکا و کابینه رژیم صهیونیستی، سنجیدن رهبری حماس در شرایط کنونی و محک زدن میزان سیطره رهبری حماس بر صحنه سیاسی و نظامی و سپس تعیین مرجع تصمیمگیری و مکانیزمهای آن در جنبش حماس است.
آنها همچنین میخواهند مطمئن شوند که اوضاع فلسطین تا به این لحظه تحت کنترل مرکزی قرار دارد که مانع از آشوبی شود که زندگی اسیران اسرائیلی را در معرض خطر قرار میدهد.
منبع: فارس