کردستان یکی از قطب‌های تولید سیب زمینی در کشور است که متوسط برداشت این محصول ۱۰ تن بیشتر از کشوری این محصول است.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی کردستان در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: امسال هشت هزار و ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان به کاشت سیب زمینی اختصاص دارد.

فریدون حامدی با بیان اینکه کردستان رتبه سوم در تولید سیب زمینی در کشور را دارد، افزود: دشت‌های قروه و دهگلان از مناطق اصلی کشت سیب زمینی کردستان هستند.

به گفته وی  سیب‌زمینی بعد از گندم دومین محصول استراتژیک و اصلی مورد استقبال کشاورزان کردستانی است که  برداشت آن از نیمه دوم مهر ماه آغاز  شده و تا ۱۵ آبان ادامه دارد.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: در زمینه کاشت سیب زمینی میانگین عملکرد ما در هکتار نسبت به میانگین کشوری ۱۰ تن بالاتر است.

حامدی افزود: بین ۴۱ تا ۴۲ تن محصول سیب‌زمینی  از هر هکتار از مزارع استان  برداشت می‌شود و امسال ۲ هزار بهره بردار کردستانی زمین‌های خود را به کاشت این محصول اختصاص دادند.

وی اظهار کرد: ۱۳ رقم سیب زمینی در مزارع استان کاشت و جلی، اسپریت و آلمرا سه نوع اصلی کاشت سیب‌زمینی در کردستان است.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی اضافه کرد: در مزارع سیب‌زمینی کردستان برای سه هزار نفر به صورت فصلی شغل ایجاد می شود و برای یک هکتار حدود ۲۰ بهره‌بردار لازم است.

حامدی گفت: در مدت  هشت ساعت در روز هر کارگر در مزرعه سیب زمینی مشغول بکار است و هر نفر ۵۰ کیسه سیب‌زمینی برداشت  و روزانه ۶۰ تن محصول روانه انبار می‌کند.

سیب زمینی مازاد در کردستان صادر می‌شود

وی با بیان اینکه ۱۰۰ هزار تن از محصول سیب‌زمینی استان مصرف و مابقی به سایر شهر‌ها و تهران و اقلیم کردستان صادر می‌شود افزود: دشت‌های دهگلان و قروه بیشترین سطح زیر کشت سیب‌زمینی در کردستان یعنی ۹۰ درصد را به خود اختصاص دادند.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: سیب‌زمینی یک محصول پر آب در تناوب کشت است که باید محصولاتی مانندکلزا که توقع آبی کمی دارند و مخصوص کاشت پاییزه هم هستند بعد از سیب‌زمینی کاشته شود.

وی افزود:۲کارخانه تبدیلی برای محصول سیب‌زمینی استان وجود دارد که اگر صنایع فرآوری افزایش یابد، عملکرد بهتری خواهد داشت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.