مدیر زراعت جهاد کشاورزی کردستان در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: امسال هشت هزار و ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان به کاشت سیب زمینی اختصاص دارد.
فریدون حامدی با بیان اینکه کردستان رتبه سوم در تولید سیب زمینی در کشور را دارد، افزود: دشتهای قروه و دهگلان از مناطق اصلی کشت سیب زمینی کردستان هستند.
به گفته وی سیبزمینی بعد از گندم دومین محصول استراتژیک و اصلی مورد استقبال کشاورزان کردستانی است که برداشت آن از نیمه دوم مهر ماه آغاز شده و تا ۱۵ آبان ادامه دارد.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: در زمینه کاشت سیب زمینی میانگین عملکرد ما در هکتار نسبت به میانگین کشوری ۱۰ تن بالاتر است.
حامدی افزود: بین ۴۱ تا ۴۲ تن محصول سیبزمینی از هر هکتار از مزارع استان برداشت میشود و امسال ۲ هزار بهره بردار کردستانی زمینهای خود را به کاشت این محصول اختصاص دادند.
وی اظهار کرد: ۱۳ رقم سیب زمینی در مزارع استان کاشت و جلی، اسپریت و آلمرا سه نوع اصلی کاشت سیبزمینی در کردستان است.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی اضافه کرد: در مزارع سیبزمینی کردستان برای سه هزار نفر به صورت فصلی شغل ایجاد می شود و برای یک هکتار حدود ۲۰ بهرهبردار لازم است.
حامدی گفت: در مدت هشت ساعت در روز هر کارگر در مزرعه سیب زمینی مشغول بکار است و هر نفر ۵۰ کیسه سیبزمینی برداشت و روزانه ۶۰ تن محصول روانه انبار میکند.
سیب زمینی مازاد در کردستان صادر میشود
وی با بیان اینکه ۱۰۰ هزار تن از محصول سیبزمینی استان مصرف و مابقی به سایر شهرها و تهران و اقلیم کردستان صادر میشود افزود: دشتهای دهگلان و قروه بیشترین سطح زیر کشت سیبزمینی در کردستان یعنی ۹۰ درصد را به خود اختصاص دادند.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: سیبزمینی یک محصول پر آب در تناوب کشت است که باید محصولاتی مانندکلزا که توقع آبی کمی دارند و مخصوص کاشت پاییزه هم هستند بعد از سیبزمینی کاشته شود.
وی افزود:۲کارخانه تبدیلی برای محصول سیبزمینی استان وجود دارد که اگر صنایع فرآوری افزایش یابد، عملکرد بهتری خواهد داشت.