سازمان ملل خواستار خویشتنداری کنیا در مقابل معترضان شد

سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان خواستار خویشتنداری نیرو‌های پلیس کنیا در مقابل معترضان در پایتخت این کشور است.

 استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: «ما آنچه را در نایروبی و کنیا می‌گذرد، دنبال می‌کنیم و دبیرکل سازمان ملل آشکارا به شدت نگران خشونت‌های گزارش شده در ارتباط با این اعتراضات و این تظاهرات خیابانی است.»

دوجاریک گفت که گوترش از گزارش‌های مربوط به کشته و زخمی شدن افراد، از جمله روزنامه‌نگاران و پرسنل پزشکی «بسیار متاسف است».ما همچنین در مورد موارد گزارش شده از بازداشت‌های خودسرانه بسیار نگران هستیم. رعایت حقوق مردم برای تظاهرات مسالمت آمیز بسیار اهمیت دارد.

دوجاریک گفت: «همچنین اطمینان از حفظ این حقوق بر عهده مقامات کنیا است و همه حوادث مرگبار توسط نیرو‌های امنیتی باید به طور کامل بررسی می‌شود.»

در پی تصویب قانون افزایش مالیات از سوی پارلمان کنیا و تلاش معترضان برای هجوم به سمت این نهاد قانونگذار، پلیس برای متفرق ساختن جمعیت معترض به سوی آنها تیراندازی کرد. در پی تیراندازی پلیس به سمت معترضان دستکم پنج نفر کشته، ده‌ها تن زخمی شدند و بخش‌هایی از ساختمان پارلمان به آتش کشیده شد.

پلیس کنیا پس از هجوم معترضان به سمت پارلمان نخست تلاش کرد با استفاده از گاز اشک‌آور و ماشین آب‌پاش، جمعیت را متفرق کند، اما پس از تداوم هجوم معترضان، به سمت آنها تیراندازی کرد.

ویلیام روتو، رئیس جمهور کنیا از ارتش این کشور خواست برای سرکوب اعتراضات ضد دولتی وارد عمل شود و گفت که نیرو‌ها برای محافظت از اموال و آرامش مردم کنیا اعزام خواهند شد تا مردم بدون نگرانی برای اموال خود شب را سپری کنند. اعتراضات مسالمت آمیز به تخریب و آشوب رسیده است و همه مجرمان مجازات خواهند شد.

 مخالفان افزایش مالیات در کنیا که آن را دچار بحران معیشتی می‌دانند، خواهان کناره‌گیری ویلیام روتو رئیس جمهوری این کشور هستند.

روتو نزدیک به دو سال پیش و در پی کارزار حمایتی از کارگران فقیر کنیایی به پیروزی رسید، حمایت می‌کرد، اما همزمان از سوی صندوق بین‌المللی پول برای کاهش کسری بودجه برای دریافت کمک مالی بیشتر و جامعه فقیر تحت فشار است. گفته می‌شود، هدف دولت از ارائه این لایحه افزایش ۲.۷ میلیارد دلار مالیات اضافی در تلاش برای کاهش بار سنگین بدهی خارجی کنیا است.

سفارتخانه‌ها و دفاتر دیپلماتیک ۱۳ کشور غربی از جمله کانادا، آلمان، انگلیس و آمریکا در بیانیه مشترکی اعلام کردند «از صحنه‌های خشونت‌آمیزی که در خارج از پارلمان کنیا شاهد بودیم، شوکه شدیم.»

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار