محمد رضا عابدی رئیس اداره راه و شهرسازی گچساران با اشاره به اینکه عملیات اجرایی طرح پردیس هنری این شهرستان که از سال ۹۴ آغاز شد اما غیرفعال است، گفت: سال گذشته ۹۰میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل پردیس هنری گچساران پیش بینی شده بود که متاسفانه به دلیل برخی مشکلات از جمله نبود پیمانکار مجرب و کمبود اعتبارات هم اکنون غیر فعال است.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی طرح پردیس هنری گچساران سال ۱۳۹۴ آغاز شد گفت: مجتمع فرهنگی هنری پردیس هنری گچساران هم اکنون با ۵۸درصد پیشرفت فیزیکی در دست ساخت است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گچساران با اشاره به اینکه پردیس هنری این شهرستان در زمینی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع و با زیربنای۶ هزار و ۳۰۰ مترمربع در حال ساخت است گفت: بهره برداری از این طرح دغدغه هنرمندان برای کمبود فضای فیزیکی را برطرف میکند.
اورنگ نارکی با یادآوری اینکه پردیس هنری گچساران شامل بخشهای مختلفی از جمله سالن موسیقی، سالن همایش و برنامههای عمومی، سالن پلاتو، نگارخانه، گالری، موزه، سینما، گیم نت، کافی نت، سالن کنفرانس، کتابخانه تخصصی، مجموعه اداری، و سالن اجتماعات است گفت: این طرح پاسخگوی بخش عمدهای از نیاز فعالیتهای فرهنگی و هنری در حوزههای مختلف است.
وی تاکید کرد: جامع بودن طرح پردیس هنری امکان برپایی جشنوارههای ملی و بین المللی در این شهرستان فراهم میکند.
نارکی عنوان کرد: شهرستان گچساران با وجود داشتن۵۰۰ نفر هنرمند، سابقه بیش از نیم قرن فعالیتهای هنری و تجربه چندین بار حضور در جشنوارههای بین المللی نیازمند بهره برداری از این طرح است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گچساران ابراز کرد: هم اکنون هیچ مکان تخصصی برای تمرین یا ارائه محصولات هنری به مخاطبان در این شهرستان وجود ندارد.
وی بیان کرد: هم اکنون تنها ۲ فضای کوچک در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گچساران به عنوان سالن آمفی تئاتر و نگارخانه وجود دارد که پاسخگوی نیاز هنرمندان این شهرستان نیست.
روند طولانی اجرای طرح فرهنگی پردیس هنری موجب شد که این پروژه نیمه تمام که و هنوز راه زیادی تا بهره برداری آن مانده بخشی از دیوار آن در فروردین ۱۴۰۱ به دلایل نا معلوم فرو بریزد و این پروژه همچنان حاشیه ساز است.
به گفته برخی از مسئولان گچسارانی دیوار پروژه پردیس هنری به دلیل اصولی نبودن سازه و ضعیف بودن مصالح به کار رفته فرو ریخته است.
فرماندار گچساران در گفتگو با رسانهها گفته بود که یک طرف دیوار که حدود ۱۰۰ متر میباشد کاملاً فرو ریخت و ساخت این پروژه از سالهای گذشته در دست اقدام است.
به گفته کارشناسان حوزه هنر چنین پروژهای در کشور بینظیر است، و قطعاً فراهم ساختن زیرساختهای مناسب فرهنگی و هنری در شهرستان مهمترین خواسته هنرمندان گچسارانی است و میتواند تضمینکننده آینده آنها باشد.
شهرستان ۱۲۶ هزار نفری گچساران با وجود هنرمندان خوش نام و نشان تاکنون از زیرساخت فرهنگی مناسبی برای فعالیت هنرمندان برخوردار نبوده و پردیس هنری از مهمترین طرحهای فرهنگی در دست ساخت در این شهرستان بوده که به دلایل نامعلومی تاکنون تکمیل و بهره برداری نرسیده است.
احداث پردیس هنری در گچساران برای پاسخگویی به مطالبات هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر در مهرماه ۹۴ در دستور کار مسئولان و متولیان امر قرار گرفت تا جامعه هدف را نسبت به آینده این حوزه امیدوار کنند ولی به دلیل بی توجهی این امید رفته رفته رنگ ناامیدی به خود گرفت و هم اکنون شاهد تاخیر در بهره برداری و افزایش هزینه تمام شده و مستهلک شدن آن هستیم.
شهرستان گچساران با تولید بیش از ۲۰ درصد نفت و گاز کشور و داشتن بیش از ۵۰۰ هنرمند ظرفیت و قابلیت توجهای برای تقویت و توسعه فعالیتهای فرهنگی و هنری دارد، اما متاسفانه طرحهای فرهنگی این شهرستان به دلیل نبود کمبود اعتبارات یکی پس از دیگری غیر فعال میشود.
۱۹ سال پیش کلنگ نخستین مجتمع فرهنگی هنری گچساران به زمین زده شد، اما این طرح پس از سالها انتظار به علت نبودن اعتبار و عوامل دیگر به پارک علم و فن آوری برای اجرای طرحهای دانش بنیان واگذار شد و شهروندان هنر دوست این شهرستان امیدوار بودند که با تکمیل طرح پردیس هنری این شهرستان آرزوی دیرینه شان تحقق یابد؛ بنابراین کم نیستند طرحهایی که در سنوات گذشته کلنگ آنها به زمین خورده تا بخشی از کمبودها و معضلات شهروندان در عرصههای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را مرتفع کنند، اما پس از گذشت سالها نیز خبری از اجرا و یا اتمام این طرحها در دست نیست که میتوان گفت از جمله آسیبهایی است که به وضوع در شهرستان دیده میشود.