سعید کرمی زنجانی مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان روز چهارشنبه در نشست خبری با بیان اینکه بیمه سلامت زیرمجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، اضافه کرد: سیاست های خدمات ناباروری بر اساس اعلام این وزارتخانه است در حالیکه تا پایان سال ۱۴۰۰ هیچ یک از این نوع خدمات تحت پوشش بیمه پایه نبودند.
این مسوول با بیان اینکه یکی از اتفاقات مبارک دولت سیزدهم پوشش خدمات ناباروری توسط بیمه های پایه بوده است، ادامه داد: این خدمت برای گروههای هدف از اواخر سال ۱۴۰۱ تحت پوشش سازمان بیمه سلامت قرار گرفت.
وی گفت: با ابلاغ سیاست های جمعیتی و قانون جوانی جمیت، ۶۳ قلم دارو، ۵۶ قلم آزمایش، هشت خدمت تصویربرداری ،۲۸ قلم تجهیزات و لوازم مصرفی و همچنین ۲۵ کد خدمت ناباروری تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است.
مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان ادامه داد: در زمان حاضر مراجعات زیادی به مراکز ناباروری استان انجام می گیرد و هم اکنون شاهد صف انتظار در مرکز تخصصی درمان ناباروری آیت الله موسوی زنجان هستیم.
این مسوول ادامه داد: در زمان حاضر هیچ نوع محدودیتی برای عقد قرارداد با پزشکان و موسسات ارائه دهنده خدمات تشخیصی و درمانی نداریم.
کرمی، عمده مشکل در این بخش را نداشتن قرارداد با پزشکان فوق تخصص اعلام کرد و گفت: پیگیری ها در این خصوص از سوی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی انجام می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه با سازوکارهای اتخاذ شده، زمینه عقد قرارداد ارایه خدمات روان درمانی بیمه سلامت در حوزههای روانشناسی بالینی و سلامت فراهم شده است،افزود: درخواست هایی برای عقد قرارداد در حوزه روان درمانی به این اداره کل اعلام شده و موارد ارجاعی از سوی کارشناسان در حال بررسی است.
این مسوول با بیان اینکه برای پوشش درمان دانشجویان اتباع خارجی نیز مکاتبات لازم با دانشگاه های استان انجام شده است، افزود: دانشگاه های استان موظف هستند دانشجویان اتباع خارجی را در این زمینه معرفی کنند.
مدیر کل بیمه سلامت استان زنجان ادامه داد: همچنین برای تسهیلگری، زمینه تمدید اعتبار دفترچه روستاییان در سامانه شهروند فراهم شده است.
وی اظهار داشت: هم اکنون بیماران مبتلا به ۵۰ نوع بیماری خاص و صعب العلاج به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت هستند که این مهم در راستای خدمت رسانی بهینه به گروههای هدف انجام می شود.
مدیر کل بیمه سلامت استان زنجان خاطر نشان کرد: طی سال گذشته و تا بهمن امسال مازاد بر سهم بیمه های پایه و تکمیلی بیش از ۶۰ میلیارد ریال برای بیماران صعب العلاج در استان هزینه کرده ایم.
کرمی با بیان اینکه در زمان حاضر بیش از ۸۱ درصد بیمه شدگان بیمه سلامت استان حق سرانه ای پرداخت نمی کنند، اضافه کرد:این موضوع، مددجویان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، دهک های یک تا پنجم درآمدی و همچنین روستاییان را شامل می شود .
این مسوول با بیان اینکه خدمات ارائه شده بیمه سلامت استان آنگونه که باید و شاید برای عموم شناخته شده نیست، ادامه داد: تلاش می شود با اطلاع رسانی های مختلف در حوزه های گوناگون خدمات بیمه سلامت به عموم اعلام شود.