مهدی زنگنه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: برخی از مناطق حاشیه شهر زاهدان با مشکل اعتیاد و آسیبهای اجتماعی روبرو است، برای کاهش معضلات اجتماعی متعادان متجاهر تلاش همگانی و عزم جهادی نیاز است.
وی افزود: اعتیاد یکی از چالشهای پیچیده و بحث برانگیز در جوامع مختلف است که زمینه ناهنجاریهای اجتماعی و گسترش برخی از بیماریها را در جامعه فراهم میکند.
زنگنه افزود: مرکز مشاوره ویژه زنان آسیب پذیر با هدف افزایش دسترسی خدمات پیشگیری، آزمایش و مشاوره اچای وی و خدمات مراقبت و درمان بیماریهای آمیزشی به زنان آسیب پذیر به منظور کاهش خطر چرخش اچای وی در جامعه از طریق رفتارهای پرخطر در شهرستان زاهدان در حال فعالیت است.
وی بیان کرد: به منظور ارائه خدمات درمانی و نیز کاهش آسیب، افرادی که به نحوی دچار اعتیاد به مواد مخدر و یا روانگردان گردیده اند مراکزی حسب نوع خدمتی که ارایه مینمایند به عنوان مرکز مجاز درمان و کاهش آسیب تعیین شده اند.
وی ادامه داد: علاوه بر مراکز کاهش آسیب بهزیستی، در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان یک مرکز گذری کاهش آسیب سوءمصرف مواد در سراوان و یک مرکز سیار کاهش آسیب (موبایل سنتر) در زاهدان در حال خدمات رسانی به معتادینی که قادر یا حاضر به ترک دائم نیستند و یا برای بهبود بازتوانی معتادان سخت دسترس، بی خانمان و ارتقاء مداخلات مورد نیاز این گروه اقدامهای حمایتی، بهداشتی و پیشگیری و درمان انجام میدهند.
وی با اشاره به این موضوع که مصرف موادمخدر موجب بروز بسیاری از آسیبهای اجتماعی در جامعه و افراد میشود، افزود: خوشبختانه در بیشتر مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان روانشناسان بالینی حضور دارند و خدمات سلامت روان به مردم ارائه میکنند و در محلات حاشیه شهر نیز مداخلات اجتماع محور با حضور روانشناسان بالینی مراکز خدمات جامع سلامت انجام میشود.
سالارزهی مسئول مرکز جامع بنیاد صحرای سبز زاهدان نیز گفت: این مرکز با هدف درمان اختلال سوء مصرف مواد به متعادان ﻣﺘﺠﺎﻫﺮ ﮐﻪ ﺗﻮاﻧﺎﯾﻰ رﺳﯿﺪﮔﻰ ﺑﻪ ﻧﯿﺎزﻫﺎی زﯾﺴﺘﻰ ﺧﻮد را ﻧﺪارد بصورت کاملا رایگان، خدمات بهداشتی، آموزش خود مراقبتی و خود یاری، مشاوره روانشناسی، همیاری درمان بیماری اعتیاد، سواد آموزی و مهارت آموزی را ارائه میکند.