آقای افشین صدردادرس گفت: نرخ کنونی هر کیلو دام زنده ۱۹۷ تا ۲۰۰ هزار تومان بوده که نسبت به هفته های اخیر تغییری نداشته است.
به گفته او، گوشت های وارداتی تنها در فروشگاه های زنجیره ای و میادین میوه و تره بار اثر خود را گذاشته و به طور کلی در کف بازار و سطح کشور تاثیری نداشته است، بنابراین زمانی مسئولان می توانند مدعی تنظیم بازار شوند که در سطح کشور، قیمت ها متعادل شود.
صدردادرس با بیان اینکه قیمت بالای گوشت ناشی از سوداگری نیست، افزود: هم اکنون قیمت تمام شده تولید برای دامدار بالاست که براین اساس مشکل ما سوداگری نیست چراکه علت اصلی بالا بودن قیمت ناشی از هزینه های بالای تولید و درصد کمی سوداگری است چراکه اگر ناشی از سوداگری بود، طی ماه های اخیر، واردات باید بازار را به تعادل می رساند.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک ادامه داد: اگر مسئولان شاخص قیمت تولیدکننده و قیمت دام را بررسی کنند، می بینند که علت بالا بودن قیمت تمام شده، هزینه تمام شده تولید است که دست عوامل بازار گوشت نیست لذا نتیجه واردات گوشت در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت کاهش قیمت گوشت در بازار نیست که در نهایت منجر به کشتار گله های مولد و قاچاق می شود.
او با اشاره به آمار شاخص قیمت تولیدکننده و تورم نقطه به نقطه در بخش دام گفت: بنابر آمار واردات و صادرات بخش کشاورزی و غذا وزارت جهاد شاخص قیمت تولیدکننده برای تولیدکنندگان سنتی در بهار ۱۴۰۱، ۷۷.۱ درصد و تورم نقطه به نقطه دامداری های سنتی در بهار امسال ۷۴.۲ درصد و تابستان ۱۰۸.۱ درصد بوده است.
صدردادرس در ادامه افزود: در بخش گوساله پروار تورم سالانه در بهار امسال ۶۶.۸ درصد و تابستان ۸۷.۱ درصد بوده است، همچنین تورم نقطه به نقطه گوساله پروار دامداری صنعتی در بهار امسال ۸۸.۵ درصد و تابستان ۱۱۸.۷ درصد بوده است.
این مقام مسئول تورم سالانه در بهار امسال در بخش دامداری صنعتی گوساله نر زیر۴ ماه را ۷۴.۳ درصد اعلام کرد و گفت: تورم نقطه به نقطه گوساله نر زیر ۴ ماه در تابستان امسال ۱۰۸.۶ درصد است. همچنین تورم نقطه به نقطه گوساله نر زیر ۴ ماه در بهار ۱۰۸.۷ درصد و تابستان ۱۷۳.۱ درصد بوده است.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک درباره آمار واردات گوشت گفت: بنابر آمار گمرک و واردات و صادرات بخش کشاورزی و غذا وزارت جهاد در بهار امسال ۱۲.۵ هزارتن گوشت گرم گوسفندی و گوساله به ارزش ۶۳.۳۶ میلیون دلار و تابستان امسال ۱۹.۹ هزارتن گوشت به ارزش ۱۰۲.۲ میلیون دلار وارد شده است که براین اساس در مجموع ۳۲.۴ هزارتن گوشت به ارزش ۱۶۵.۵۶ میلیون دلار در ۶ ماهه امسال وارد شده است. درحالیکه بر قیمت گوشت در کف بازار تاثیری نگذاشته است چراکه شاخص قیمت تولید نشان می دهد که هزینه ها روبه افزایش است.
او با اشاره به راهکارهای کاهش قیمت گوشت در بازار گفت: هزینه های تولید به دلایل مختلف بالاست، از این رو واقعیت آن است که توان اقتصادی مصرف کننده باید افزایش یابد و در کوتاه مدت راهی جز افزایش قدرت خرید خانوار نداریم که این امر از طریق توزیع گوشت داخل در سبدکالابرگ مخقق می شود.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک با بیان اینکه کاهش قیمت تمام شده یکی از راهکارهای افزایش بهره وری تولید است، افزود: در کوتاه مدت کاهش قیمت تمام شده جوابگو نیست ، از این رو راهی جز توزیع گوشت داخلی در سبدکالابرگ به منظور ترغیب و افزایش توان اقتصادی خانوار نداریم.
صدردادرس ادامه داد: اگر مسئولان معادل ریالی ارز تخصیصی به واردات گوشت را به خرید گوشت داخل تخصیص دهند علاوه بر افزایش سرانه مصرف شاهد رونق تولید داخل و در نهایت افزایش بهره وری و کاهش قیمت تمام شده خواهیم بود.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک با اشاره به راهکار خودکفایی گوشت قرمز گفت: با افزایش بهره وری تولید و کاهش قیمت تمام شده، خودکفایی گوشت قرمز محقق می شود، از این رو مسئولان نباید بر طبل واردات بکوبند چراکه اصرار بر واردات تاثیری در تنظیم بازار و تولید داخل ندارد.
او با بیان اینکه پتانسیل خودکفایی گوشت قرمز در کشور وجود دارد، گفت: با توجه به آنکه واردات نه تنها به تولید داخل کمک نمی کند، بلکه آسیب جدی به این موضوع می زند که با تغییر روال می توان به خودکفایی امیدوار بود.
بهتر نیست که در رساندن به دست مردم یک تغییر اساسی ایجاد بشه تا عدالت رعایت بشه