باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - محمدعلی کمالی سروستانی مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: از اواخر سال گذشته وزارت جهاد تصمیم گرفت تولید مرغ را تا جایی ادامه دهد که قدرت صادرات داشته باشد، به همین خاطر سطح جوجه ریزی ها به ۱۵۰ میلیون قطعه برسد.
به گفته او، براساس سرانه مصرف نیاز ماهانه جوجه ریزی در کشور بیش از ۱۴۰ میلیون قطعه نیست و مابقی آن امکان صادرات و ذخیره سازی وجود دارد.
کمالی سروستانی درباره آخرین وضعیت صادرات مرغ بیان کرد: براساس آمار از اواخر سال گذشته تاکنون ۳۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف صادر شد و از اوایل مهرماه با تغییراتی که در قیمت ایجاد شد، صادرات متوقف شد و اکنون بخشی از مرغ های صادراتی مانده در سردخانه درحال دریافت مجوز صادرات از معاونت امور دام هستند و کماکان معتقدیم که باید مجوز جدید داده شود.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه نگرانی در ارتباط با تامین مرغ ماه رمضان و ایامنوروز نداریم، افزود: بنابر برنامه ریزی های صورت گرفته در ارتباط با جوجه ریزی طی ماه های دی و بهمن، نه تنها نگرانی در ارتباط با تامین مرغ ایامنوروز و ماه رمضان نداریم، بلکه امکان صادرات بخشی از مرغ تولیدی به منظور ایجاد تعادل در بازار وجود دارد.
او نیاز ماهانه مرغ گوشتی در کشور را ۲۴۰ تا ۲۵۰ هزارتن اعلام کرد و گفت: با توجه به میزان جوجه ریزی ۱۵۰ میلیون و بالاتر، امکان صادرات ۷ تا ۱۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد که متاسفانه مازاد تولید موجب شده تا مرغداران بسته به استان های مختلف در فروش هرکیلو مرغ ۶ تا ۱۰ هزارتومان متضرر شوند به طوریکه طی ۲ ماه اخیر ۲.۲ همت زیان متحمل شدند.
جمله صحیح
اگه مازاد چرا قیمتش اینقدر بالاست.