در حالی طرف‌های درگیر در جنگ از آتش‌بس چندروزه در غزه خبر می‌دهند که این آتش‌بس به نوعی اعتراف نتانیاهو به ناتوانی در دستیابی به اهدافی، چون تسخیر غزه و حذف حماس است.

با گذشت ۵۰ روز از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به غزه، چند روزی است که زمزمه‌هایی مبنی بر آتش بس چند روزه در جنگ غزه به گوش می‌رسد؛ خبری که اینک بیش از هر زمانی قطعیت یافته‌است.

رسانه‌های عبری دیروز گزارش دادند که «توافق آتش‌بس احتمالی به‌مدت ۵ روز و با آزادی ۵۰ اسیرِ اسرائیلی در ازای آزادی ۱۰۰ زندانیِ زن و کودک فلسطینی خواهد بود» و این خبر از سوی برخی منابع و گروه‌های مقاومت به ویژه حماس نیز تایید شد.

حماس طی بیانیه‌ای اعلام کرد: پس از مذاکرات سخت و پیچیده و طولانی، اعلام می‌کنیم که به یاری خداوند متعال و تلاش‌های زیاد طرف قطری و مصری به توافق آتش بس انسان دوستانه (آتش‌بس موقت) به مدت ۴ روز دست پیدا کردیم.

حماس در ادامه بیانیه خود مفاد این توافق را اعلام کرد که بر اساس آن، درگیری‌ها از سوی دو طرف، فعالیت‌های نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در همه مناطق غزه و نیز جابه جایی خودرو‌های زرهی این رژیم در غزه متوقف خواهد شد.

بر اساس این توافق، صد‌ها کامیون ویژه حامل کمک‌های بشردوستانه، درمانی و سوخت وارد همه مناطق غزه بدون استثنا خواهد شد. حماس افزود: ۵۰ اسیر زن و کودک اسرائیلی زیر ۱۹ ساله در مقابل ۱۵۰ زن و کودک زیر ۱۹ ساله فلسطینی بر اساس سوابق اسارت آزاد خواهند شد.

این آتش بس بشردوستانه اگر چه تنها برای چند روز اجرایی می‌شود، اما با خود پیام‌هایی مهمی به همراه دارد که نخستین پیام آن، هماهنگی و وحدت جبهه مقاومت در مرز‌های مجاور سرزمین‌های اشغالی است. در این مدت رژیم صهیونیستی از شمال توسط حزب الله، در مرز‌های شرقی توسط سوریه و از جنوب توسط انصارالله یمن همواره مورد حمله قرار می‌گرفت.

حتی پایگاه‌های نظامی و رزمناو‌های آمریکا نیز از این حملات مصون نماندند؛ تهدیدات جدی و مداومی که از یک سو شکنندگی رژیم را عیان ساخت و از سوی دیگر باعث فشار غرب بر نتانیاهو برای تن دادن به آتش بس شد.

چند روز پیش شاهد توقیف کشتی صهیونیستی توسط نیرو‌های مسلح یمن بودیم که یک تحول مهم و تعیین کننده به شمار می‌رفت و توانست در مساله تجارت بین‌المللی از جمله نفت پر سر و صدا باشد.

تنگه باب المندب، پهنه‌ای ژئواستراتژیک و گذرگاه راهبردی یمن در دریای سرخ به کانون حوادث در منطقه تبدیل شده و مقامات یمنی بار‌ها تهدید کرده‌اند که در صورت تداوم نسل کشی در غزه کشتی‌های این رژیم و همچنین کشتی‌های در تعامل با تل‌آویو هدف مشروع نیرو‌های مسلح یمن، این تنگه را خواهند بست و این تهدید بلافاصله وارد فاز عملیاتی شد.

همان طور که اشاره شد، دریای سرخ و باب‌المندب به‌مثابه شاهرگ رژیم صهیونیستی به‌شمار می‌روند و این اقدام ارتش یمن ضربه‌ای سهمگین را بر اقتصاد و امنیت دریانوردی این رژیم وارد کرد.

آن هم اقتصادی که روز به روز ابعاد نابسامان آن بیش از قبل هویدا می‌شود و طی ماه‌های اخیر به پاشنه آشیل نتانیاهو تبدیل شده‌است. این نیز بحران فرسایشی غزه، لایه‌های پنهان این بحران اقتصادی را یکی پس از دیگری به نمایش می‌گذارد.

اختلال در عملیات نفتی، گازی و پالایشگاه رژیم صهیونیستی، توقف صادرات و واردات از طریق بنادر رژیم، توقف پروژه‌های عمرانی بزرگ، چون شهرک‌سازی، کمبود بودجه ناشی از استقراض برای مصارف جنگی، کاهش نیروی کار به دلیل ترک شغل ۳۰۰ هزار نظامی ذخیره، سقوط بورس، کاهش امنیت غذایی، کاهش ارزش شِکِل (واحد پولی رژیم صهیونیستی)، کاهش سرمایه گذاری خارجی، توقف توریسم و گردشگری، خسارت به بخش کشاورزی و عمرانی، کمبود و نایابی کالا‌های اساسی و کاهش شدید نرخ بهره‌وری در بخش‌های دولتی تنها گوشه‌ای از این اقتصاد وررشکسته است.

نتانیاهو که فرسایشی کردن جنگ غزه را فرصتی برای فرار از محاکمه و عنصری وحدت بخش در داخل قلمداد می‌کند، حال که بعد از حدود ۵۰ روز جنگ دستاوردی نداشته است باید پاسخگو باشد. چند روز پیش «یائیر لاپید» نخست‌وزیر پیشین رژیم و رئیس جناح مخالف کابینه در مصاحبه با کانال ۱۲ برای نخستین بار به طور علنی خواستار برکناری بنیامین نتانیاهو شد.

تنها نتیجه بیش از یک ماه و نیم بمباران غزه برای نتانیاهو، شهادت بیش از ۱۴ هزار شهروند غیرنظامی اعم از ۵ هزار و ۸۴۰ کودک و ۳ هزار و ۹۲۰ زن بود که انتظار می‌رود باوجود آتش بس و حتی تکرار و تمدید آن، از سوی مراجع و سازمان‌های کیفری و حقوق بشری مورد پیگیری قرار گیرد. البته با توجه به پیشینه رفتار خصمانه صهیونیست‌ها، اینکه آتش بس از سوی اسراییل نقض و نسل کشی فلسطینیان توسط نظامیان صهیونیست تداوم یابد، دور از ذهن نیست.

با همه این تفاسیر ارتش تا بُن دندان مسلح اسراییل، نخست وزیر ستیزه جو و کابینه افراطی وی که روزی سودای تسخیر غزه و نابودی حماس را در سر داشتند اینک با واقعیت میدانی کنار آمده‌اند. آن‌ها حتی نتوانستند از جنگ غزه برای سرپوش گذاشتن بر رسوایی امنیتی- اطلاعاتی بهره گیرند، اینک نیز خود و متحدان غربی را در گرداب بحران چندوجهی در حال غرق شدن می‌بینند و تنها راه خلاصی از آن، آتش بس و القای پیروزی است.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۳ ۰۲ آذر ۱۴۰۲
بعد از تبادل اسرا آتش بسی دیگه نیست.بازم شروع میکنن.
Iran (Islamic Republic of)
محمودزاده
۲۳:۲۴ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
اینک اسراییل از چهار جبهه در محاصره است و این برخلاف ان چیزی بود که او تصور می کرد و ادامه داشتن جنگ نتیجه ای جز مهاجرت معکوس چیز دیگری نصیب او نخواهد کرد بلاشک اینک خیلی از شهروندان دو تابعتی اسراییل تصمیم به ترک انجا گرفتن امری که سابقه نداشته
Iran (Islamic Republic of)
Saeid
۲۲:۵۵ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
نگو ترسید که فکرش هم خنده داره
اسرائیل یه شهر بزرگ رو تحویل گرفت بیابون تحویل داده
الان غزه بیشتر شبیه به بیابون شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۴ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
۶۰ هزار کشته وزخمی ۲ میلیون نفر بی خانمان کشور کوچکی مثل غزه ویران ۶۰ خبرنگار زخمی ۵۰ هزار تن تی ان تی برسرمردم ریخته شد این واقعا طوفان بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۱ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
بیخود ادعای پپیروزی نکنید. اسرائیل هنوز داره غزه رو بمباران میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۱ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
موشک‌های حزب الله
Germany
اسماعیل هنیه
۲۰:۴۱ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
نتانیاهو ترسید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۴ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
بابا شما دیگه کی هستید!!! شما التماس میکردید اتش بس کنید!! شما که نمیتونستید تا اخر باهاشون بجنگید چرا حمله کردید!!! فقط کلی مردم رو به کشتن دادید و کلی خرابی و ویرانی به بار اوردید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۴ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
نمیدونستن بایدازتووامثال تواجازه بگیرن دخالت نکن توکارفلسطین اونادوست دارن باعزت زندگی کنن نه مثل هندوبقیه کشوراباذلت اسرائیل اونا مردمانی آزاده وبا ایمانن ازهیچی نمیترسن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۹ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
باید کشورهای جهان تلاش کنند که طی 4 روز اول آتش بس حداکثر کمک های انسان دوستانه و سوخت و اقلام پزشکی به غزه انتقال یابد و تمام مجروحان از غزه به بیمارستان های کشورهای اسلامی منتقل شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۷ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
مشاور وزیر نفت در امور ایثارگران گفت: صنعت نفت ۹۸ هزار نیرو دارد که ۶۴ هزار نفر از آنها از خانواده ایثارگران هستند که ۳۴ هزار نفر از این افراد در دولت سیزدهم تبدیل وضعیت شده اند.

مشاور وزیر نفت در امور ایثارگران ادامه داد: ۹۸۲ نفر از فرزندان کارکنان جانباز ۳۰ درصد به بالای وزارت نفت نیز در دولت سیزدهم جذب این وزارتخانه شدند.

صنعت نفت هزار و ۵۸ شهید، هزار و ۲۳۳ آزاده و ۱۱ هزار و ۶۵۳ جانباز تقدیم انقلاب کرده است افزود: وظیفه ما ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در کشور است
آخرین اخبار