بر اساس یک مطالعه جدید، افرادی که دارای نوع ژنتیکی مرتبط با خطر بالاتر ابتلا به بیماری آلزایمر هستند، توانایی تشخیص بوها را زودتر از افراد بدون نوع ژنتیکی از دست میدهند.
این مطالعه در مجله Neurology منتشر شده و بر اساس یک نظرسنجی خانگی انجام شده است که شامل تست حس بویایی برای ۸۶۵ نفر بوده تا توانایی آنها در تشخیص بو و شناسایی آن را اندازه گیری کند.
شرکتکنندگان دو بار و به فاصله ۵ سال برای تعیین فاکتورهای ژنتیکی تحت سنجش بویایی، حافظه، مهارتهای تفکر ونمونهبرداری DNA قرار گرفتند.
تیم تحقیقاتی دانشگاه شیکاگو دریافتند افرادی که دارای نوع ژنتیکی آلزایمر هستند ۳۷ درصد کمتر نسبت به افرادی که این ژن را ندارند، بوی بد را تشخیص میدهند.
آزمایشات نشان دادند که حاملان ژن آلزایمر در سن ۶۵ تا ۶۹ سالگی از ضعف در تشخیص بو رنج میبرند.
نتایج نشان داد که در این سن، حاملان این ژن به طور متوسط توانستند به میزان حدود ۳.۲ بو را تشخیص دهند، در حالی که این میزان برای افرادی که این ژن را نداشتند، حدود ۳.۹ بود.
افرادی که دارای واریانت ژنتیکی بودند، در مقایسه با افرادی که فاقد این ژن بودند، به ویژه در سنین بین ۷۵ تا ۷۹ سال، در طول زمان سرعت در مهارتهای تفکری خود را از دست دادند.
منبع: 24.ae