حسین فرشیدی، معاون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای به روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی خدمات بهداشتی و درمانی سراسر کشور دستور العملهای بهداشت محیط در ایام سوگواری سرور شهیدان حضرت ابا عبداالله الحسین (ع) و محرم و صفر امسال را ابلاغ کرد.
در این دستور العمل بر نظارت بر رعایت موازین بهداشت فردی و محیطی در مساجد، تکایا و هیئتها و موکبها به ویژه نظارت بر تهیه و توزیع نذورات در مراسم عزاداری برای پیشگیری از بروز بیماریهای مرتبط با آب و غذا به ویژه بیماریهای عفونی رودهای تاکید شده است.
چند دستور العمل مهم بهداشتی در ایام سوگواری محرم و صفر به شرح زیر است:
پخت و پز در مکانهایی با شرایط بهداشتی انجام شود.
همه افراد در گیر در توزیع آب و غذا باید دارای کارت بهداشت و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.
مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و توصیه میشود از مواد غذایی بستهبندی شده که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود.
ذبح و قربانی در جلوی هیئت انجام نشود.
از نمکهای بستهبندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهیه پخت و پز غذا استفاده شود.
از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود.
متن کامل دستور العملهای بهداشت محیط ایام محرم و صفر سال جاری در فایل پیوست قابل مشاهده است.