به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دكتر محمد كاظم ندافي در اين دستورالعمل با اشاره به اين كه توزيع نذورات در مراسم عزاداري، مساجد، تكايا و هياتها ميتواند احتمال بروز بيماريهاي مرتبط با آب و غذا و به ويژه بيماريهاي رودهاي را افزايش دهد از معاونين بهداشتي دانشگاههاي علوم پزشكي خواسته است تا ضمن برقراري كشيك ايام تاسوعا و عاشوراي حسيني، كنترل و نظارتهاي بهداشتي را در اين ايام تشديد كنند.
رئيس مركز سلامت محيط و كار در اين دستورالعمل تاكيد كرده است هرگونه پخت و پز بايد در مكانهايي با شرايط بهداشتي صورت پذيرد و كليه افراد درگير در توزيع، آب، چاي، غذا بايد داراي كارت معاينه پزشكي معتبر باشند.
وي خاطرنشان كرده است: براي پخت و توزيع نذورات از فرآوردههاي خام دامي با كشتار مجاز و يا بستهبندي شده مورد تائيد سازمان دامپزشكي استفاده شود و همچنين در تهيه و پخت غذا، برنج و مصرف روي سفرهها از نمكهاي بستهبندي يددار تصفيه شده و درپخت غذاها نيز از روغنهاي با ترانس پايين داراي مجوز ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
گفتني است: تهيه و نصب وسايل اطفاء حريق به منظور كنترل و جلوگيري از آتشسوزيهاي احتمالي در تكايا، مساجد و هياتها و نيز توزيع آب، شربت و يا شير در بين دستههاي عزاداري با ليوان يك بار مصرف و نيز تاكيد بر نصب تابلوها و يا اطلاعيههاي ممنوعيت استعمال دخانيات در مكانهاي برگزاري مراسم از ديگر موارد دستورالعمل بهداشتي ماه محرم است./ح