در پی ادعای محمد میرزابیگی، رئیس سازمان نظام پرستاری مبنی بر وجود ۳۰ هزار پرستار بیکار و در عین حال کمبود ۱۰۰ هزار پرستار در مراکز درمانی، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ادعای یادشده را بر خلاف واقع توصیف و ضمن تکذیب آمار مذکور، توضیحاتی در این باره منتشر کرد.
متن این توضیحات که با هدف حفظ منزلت و کرامت جامعه پرستاری ارائه شده، به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
با تسلیت و تعزیت فرا رسیدن ماه محرم، ایام سوگواری ابا عبدالله الحسین (ع) و تکریم نام و یاد پیام آور بزرگ عاشورا، اسوه و الگوی پرستاران، زینب کبری سلام الله علیها لازم به توضیح است که بخش عمدهای از شاخصهای کیفیت مراقبتهای بهداشتی و درمانی در همه کشورهای جهان وابسته به مراقبتهای پرستاری است؛ بنابراین و با این نگاه کیفیت گرا، تقریباً تمامی کشورهای پیشرفته دنیا به افزایش تربیت و جذب پرستار نیاز دارند؛ به طوری که تخمین زده میشود هم اکنون بیش از ۶ میلیون کمبود پرستار در دنیا وجود داشته باشد. با وجود این در کشور ما به دلیل گسترش مراکز آموزش پرستاری بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در بخش دولتی و دانشگاه آزاد اسلامی هر ساله با هدف تامین نیروی انسانی رشد مناسب و پایداری صورت گرفته و در حال حاضر مراکز آموزشی پرستاری مطابق با استانداردهای بین المللی به تربیت نیروی انسانی در این حوزه اهتمام دارند. با این حال به تبع نیاز، توسعه مراکز درمانی و افزایش تختهای بیمارستانی در سالهای اخیر نیاز به پرستار نیز افزایش یافته است که برنامههای وزارت بهداشت در تربیت دانشجو در رشتههای گروه پرستاری و تربیت رده کمک پرستاری برای این منظور طراحی شده و در حال اجرا ست.
اما ادعای وجود ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر پرستار بیکار در کشور، بدون هرگونه مستند ارائه شده، ادعایی واهی و خلاف واقع است. از جمله تجربه فراخوانهای اخیر در اغلب دانشگاههای علوم پزشکی کشور نشان میدهد که تعداد متقاضیان در مواردی کمتر از ظرفیت اعلام شده در فراخوان است. در چنین شرایطی چگونه ممکن است ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر بیکار باشند، ولی ظرفیت جذب پرستار کامل نشود.
البته ممکن است در بعضی مناطق و شهرهای کشور به صورت موردی تعداد پرستار بیش از ظرفیت جذب و بکارگیری باشد، اما این موضوع به هیچ روی قابل تعمیم به کل کشور مخصوصاً شهرهای بزرگ و مراکز استانها نیست.
از سازمان نظام پرستاری و رئیس کل محترم این سازمان که داعیه دفاع از حقوق متقابل مردم و پرستاران را دارد، انتظار میرود در بیان آمار بر مبنای مستندات واقعی و جمع آوری اطلاعات صحیح و قابل راستی آزمایی اقدام کرده و در شرایطی که پرستاران با ایثار و خدمات شایسته خود در عرصههای مختلف از جمله مقابله با همه گیری کرونا جایگاه پرافتخاری را در دیدگاه مردم عزیز کسب کرده اند، از بیان اظهاراتی که به ناامیدی در مردم و کاهش اعتماد اجتماعی منجر شود و یا به وهن و هتک شأن والای جامعه ارزشمند پرستاری بینجامد، اجتناب کنند.
یعنی واسه ۱۲۲هزار تومن ناقابل
بیش از ۱۵ساله هنوز اجازه ندادن تعرفه گذاری خدمات پرستاری که یکی از حقوق پرستارا هست بصورت واقعی و کامل اجرا بشه.
تعرفه گذاری خدمات پرستاری رو درست اجرا کنید
به حای دانشگاه باید دوذه اموزشی اسمش بذارند!
چون فعلا دولت به فکر جون بیماران نیست
خداروشکر که خودم از کادر درمان هستم.
پرستار و مظلومیت !!!
پرستار مظلوم نباشه پس کی مظلومه؟؟؟
دکتر که شکر خدا حقوقش خوبه
کمکی و نگهبان هم باید برن شکر خدا کنن که شاغلن چون هر کسی با دیپلم میتونه جاشون کار کنه و ضمنا کمکی ها مسیولیتی ندارن و راحتتر فرار از کار میکنن ولی پرستار نمیتونه چون همه ی کارها به عهده پرستاره
بیکار زیاده خودم خیلی میشناسم
و بعضی هام دارن کارای زیبایی انجام میدن
در صورتی که پرستار در خارج روی هوا میزنن
حالا فرق فارغ تحصیلان رشته های دیگه با پرستاری رو متوجه شدی؟؟؟؟
ساعتی حدودا ۲۰ تومن واقعا کمه
چرا حق تاهل و حق اولاد به خانم ها نمیدین؟؟؟
بخش خصوصی میده بخش دولتی نمیده
ضمنا فکری به حال پرستارای طرحی بکنید استخدام شن
طرح ساماندهی کارکنان دولت برای پرستاران چی داره؟؟؟؟ اینم در نظر بگیرید
یه سر بزن به دوران دلنشکده ببین کدومشون استخدامن