یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد می‌توان از لیکوپن (ترکیبی که در گوجه فرنگی و سایر میوه‌های قرمز رنگ یافت می‌شود) به عنوان یک داروی ضدافسردگی طبیعی استفاده کرد.

وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: لیکوپِن، یک ترکیب طبیعی گیاهی است که در گوجه فرنگی و سایر میوه‌های قرمز رنگ یافت می‌شود و ممکن است اثرات ضد افسردگی داشته باشد. پژوهشی که گزارش آن به تازگی در مجله فود سایِنس اَند نوتریشِن/ علوم غذایی و تغذیه (Food Science & Nutrition) منتشر شده است، چگونگی تأثیر لیکوپن بر عملکرد مغز را برای مقابله با علائم افسردگی بررسی می‌کند.

پژوهشگران با مطالعه روی موش‌هایی که رفتار‌هایی شبیه افسردگی از خود نشان می‌دادند، اختلالاتی را در هیپوکامپ، ناحیه‌ای از مغز که برای تنظیم حافظه و خلق‌وخو حیاتی است، مشاهده کردند. درمان با لیکوپن این اختلالات را کاهش داد و رفتار حیوانات را بهبود بخشید.

بررسی‌های بیشتر نشان داد که لیکوپن، سطح فاکتور نورون‌زایی مشتق‌شده از مغز (BDNF) را افزایش می‌دهد. فاکتور نورون‌زایی مشتق‌شده از مغز پروتئینی است که برای عملکرد مغز، یادگیری و حافظه ضروری است.

یافته‌های این پژوهش نشان داد که در موش‌های مبتلا به افسردگی، یک مسیر پیام‌رسانی مهم شامل فاکتور نورون‌زایی مشتق‌شده از مغز (معروف به مسیر BDNF-TrkB) سرکوب شد. درمان با لیکوپن، به بازیابی این مسیر کمک کرد و به طور بالقوه ارتباطات عصبی و سلامت مغز را بهبود بخشید.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.