بسیاری از معلولان جوان در کشور با مشکلات متعددی برای ازدواج و تشکیل خانواده مواجه هستند، بسیاری از این جوانان از عدم قدرت درک خانوادهها نسبت به شرایط خود گلایه دارند و خیلی از دختران معلول، این شرایط را سختتر توصیف میکنند.
علی رغم شعار «معلولیت، محدودیت نیست» هنوز هم خیلی از افراد معلولیت را مساوی با محدودیت میدانند و در این میان جوانانی هستند که تلاش دارند تا با این نگاه مبارزه کرده و در جامعه زندگی نرمالی را تجربه کنند.
محمدحسین توانا، کارشناس مهارت زندگی با اشاره به معیارهای مهم در ازدواج همچون تناسب دینی و مذهبی، فرهنگی، خانوادگی و سنی، گفت: یکی دیگر از فاکتورهای اصلی در ازدواج، سلامت و تناسب جسمی است.
وی افزود: تأکید اولیه در ازدواج دو جوان این است که هردو نفر سالم باشند، اما گاهی یک نفر تصمیم به ازدواج با فرد معلول میگیرد که ما آن را «ازدواج ایثارگرانه» میدانیم.
توانا با بیان اینکه این نوع ازدواج بر اساس تصمیم فرد به دلیل عشق و علاقه زیاد یا اهدف معنوی صورت میگیرد، ادامه داد: در این صورت هر مسأله حاشیهای همچون مخالفت والدین یا سرزنشها و نصایح جمعی میتواند از طرف زوج مدیریت شود.
این کارشناس مهارت زندگی تصریح کرد: گاهی فرد ممکن است در این مسیر دچار تردید شود و نشخوارهای ذهنی یا نصیحت و سرزنش اطرافیان این تردید را بیشتر کند، به همین جهت توصیه ما مراجعه به مشاور و بررسی همه جانبه موضوع با نگاه کارشناسی و روانشناسی است.
وی ادامه داد: البته در صورتی که خودآگاهی و اهداف معنوی در بالاترین حد خود باشد، فرد به قطعیت در ازدواج میرسد که نمونه آن ازدواجهایی است که در میان جانبازان دفاع مقدس صورت گرفت.
توانا گفت: خوشبختانه طی سالهای اخیر و با انتشار اخبار ازدواج افراد معلول و موفقیت آنها در این نوع ازدواج، سطح آگاهی مردم هم بالاتر رفته و کمتر نسبت به این موضوع واکنش منفی نشان میدهند.
منبع: برنا