سید محمد رضا سیدحسینی اظهارداشت: خوشبختانه با توجه به سیاستهای حمایتی دولت و مشارکت کشاورزان ۲۹ هزار هکتار معادل ۹۱ درصد از گندمزارهای سیستان وبلوچستان تحت پوشش کشت قراردادی قرار گرفت.
وی تصریح کرد: بیمه اراضی گندم امسال نسبت به سال گذشته ۲ برابر رشد داشته و تا کنون ۱۹ هزار هکتار از گندمزارهای سیستان وبلوچستان بیمه شدهاند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: در شرایط تر سالی حدود ۱۱۰هزار هکتار در این استان زیر کشت محصول استراتژیک گندم قرار داشته اما ادامه یافتن خشکسالیهای شکننده این سطح را به میزان ۳۲هزار هکتار کاهش داده است.
وی افزود: شور، نارین، مهرگان، سیروان و چمران ۲ مهمترین ارقام گندم مقاوم به تنشهای محیطی کم آبی و شوری آب محسوب میشوند که امسال در سیستان و بلوچستان کشت شده است.
حسینی بیان کرد: سال گذشته ۳۱هزار هکتار از سطح زمینهای کشاورزی سیستان و بلوچستان به کشت گندم اختصاص داشت که ۳۱هزار تن گندم مازاد بر مصرف از کشاورزان خریداری شد.
وی اصلاح الگوی کشت را از الویتهای بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان عنوان کرد و گفت: این طرح ضمن ارتقای بهرهوری آب کشاورزی و کاهش مصرف انرژی کمک زیادی به حل بحران خشکسالی و کمبود آب در بخش کشاورزی میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: در این طرح کاشت محصول نیازسنجی شده و محصولات آببر با توجه به نیاز استان و کشور تولید و بر اساس مقدار نیاز بازار کشت میشود و از طرفی محصولات استراتژیک از جمله غلات، دانههای روغنی و محصولات صنعتی در این طرح مورد تاکید است و رعایت الگوی کشت باید در تمام سطح اراضی انجام شود.
وی تاکید کرد: مشوقهایی در اجرای این طرح برای کشاورزان در نظر گرفته شده و ارائه تسهیلات برای خرید انواع ماشین آلات بخش کشاورزی، اختصاص یارانه به انواع کود و بذور برای کشاورزان از جمله این مشوقها است.
حسینی تصریح کرد: با رعایت این الگو در سطح زمینهای کشاورزی، نه محصولی کم کشت خواهد شد و نه محصولی بیش از نیاز تولید میشود و در این صورت بازار نیز به خوبی کنترل خواهد شد.