مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: دامپزشکی در راستای وظایف بهداشتی خود، از ابتدای شروع طرح تشدید بهداشتی دامپزشکی ویژه ایام ماه مبارک رمضان و نوروز بر کشتار ۲۲۹ هزار دام و طیور در کشتارگاه‌های استان نظارت کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان  ؛ غلامرضا سرگزی  با اشاره به اهمیت سلامت فرآورده‌های خام دامی؛ یکی از وظایف مهم دامپزشکی را نظارت بر تولید و عرضه بهداشتی این فرآورده‌ها در جهت حمایت از حقوق مصرف کنندگان دانست و افزود: سازمان دامپزشکی برنامه‌های مختلفی در طول سال در دست اجرا دارد تا اطمینان حاصل شود که فرآورده‌های سالم و بهداشتی به دست مصرف کنندگان می‌رسد.

وی بیان کرد: در تمام ایام سال تیم‌های بازرسی و نظارتی بر مراکز تولید، نگهداری، توزیع و عرضه این فرآورده‌ها نظارت داشته و با توجه به افزایش میزان مصرف فرآورده‌های خام دامی در ایام تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان، بمنظور تامین فرآورده سالم و حلال و همچنین اهمیت ارتقای سطح بهداشت و سلامت مصرف کنندگان این محصولات، نظارت‌های بهداشتی و شرعی بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی تشدید شده است.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان ادامه داد: دامپزشکی در راستای وظایف بهداشتی خود، از ابتدای شروع طرح تشدید بهداشتی دامپزشکی ویژه ایام ماه مبارک رمضان و نوروز تا کنون بر کشتار بیش از ۲۲۶ هزار قطعه طیور، ۲ هزار و ۲۳۶ راس گاو، ۲۸۵ نفر شتر و ۴۴۲ راس گوسفند و بز در کشتارگاه‌های استان نظارت کرده تا گوشت سالم و بهداشتی تولید شود.

دامپزشکی در راستای وظایف بهداشتی خود، از ابتدای شروع طرح تشدید بهداشتی دامپزشکی ویژه ایام ماه مبارک رمضان و نوروز بر کشتار دام و طیور در کشتارگاه‌های استان نظارت کرده استوی اظهار کرد: همچنین در این مدت بیش از چهار هزار مورد بازدید از مراکز نگهداری، توزیع و عرضه فرآورده‌ها صورت گرفت که ۳۳۲ مورد غیربهداشتی کشف شد و ۶۱ مورد نمونه برداری از محصولات مشکوک منجر به معدوم سازی ۶.۵ تن فرآورده غیربهداشتی شد و در این خصوص ۴۵ متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند.

سرگزی خاطر نشان کرد: از آنجایی که یکی از مخاطرات جدی بهداشتی عرضه دام زنده و کشتار غیرمجاز دام است به علت عدم نظارت بر دام و گوشت عرضه شده خطر جدی شیوع بیماری‌های واگیر و خطرناک وجود دارد، از شهروندان تقاضا می‌شود از خرید هرگونه گوشت دام و طیوری که در خارج از کشتارگاه کشتار شده و در مراکز غیر مجاز عرضه می‌شود خودداری کرده تا سلامت خود و خانواده شان به خطر نیفتد.

وی با اشاره به دستورالعمل‌های بهداشتی نظارت بر تولید، عرضه و نگهداری فراورده‌های خام دامی، گفت: اصناف و مراکز عرضه مواد خام دامی از نگهداری لاشه دام سبک و سنگین و مرغ تازه سرد بیش از عمر ماندگاری فرآورده خودداری کنند.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: نظارت مستمر کارشناسان اداره‌کل دامپزشکی استان در قالب تیم‌های ثابت و سیار، بر تولید، حمل و نقل و عرضه فراورده‌های خام دامی در جهت اطمینان شهروندان از سلامت و بهداشت محصولات دامی و تأمین سلامت این فراورده‌ها جهت مصرف کنندگان و مسافران نوروزی خواهد بود.

دامپزشکی استان 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.