آقای امیرمحمد پرهام فر گفت: کشفیات مجموعه فرآوردههای نفتی قاچاق، طی ۳ سال اخیر رشد قابل توجهی داشته؛ این رقم در سال ۹۸، ۵ هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال (۵۲۳ میلیارد تومان) بوده که در سال ۹۹، با افزایش ۱۳۶ درصدی، به ۱۲ هزار و ۳۵۸ هزار میلیارد ریال (هزار و ۲۳۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان) رسید.
به گفته سرپرست دفتر پیشگیری از قاچاق فرآوردههای نفتی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، در ۹ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۰ نیز، ۱۵ هزار و ۶۹۵ میلیارد ریال (هزار و ۵۶۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان) کشفیات فرآوردههای نفتی داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۱ درصد رشد را نشان میدهد.
آقای پرهام فر میگوید: از نظر کشفیات فرآوردههای نفتی، هر سال شاهد یک روند رو به رشدی هستیم؛ یک قاعده کلی درباره قاچاق خروجی داریم که پیشگیری از آن، با رصد و کنترل شبکه در داخل کشور محقق میشود. هرچه شبکه مصرف و سهمیهها در داخل کشور بیشتر کنترل شود، قاچاق کمتری شکل میگیرد.
او افزایش کشفیات را نیز ناشی از کمک و تلاش دستگاههای کاشف مثل نیروی انتظامی و گمرک در مرزهای کشور میداند.
وزارت نفت در مرداد امسال پس از رونمایی از سامانه «سدف»، با همکاری تقریبا ۵۰ دستگاه اجرایی دیگر اعلام کرده بود، روزانه حدود ۲۰۰ میلیون لیتر فرآورده نفتی مایع در داخل کشور توزیع میشود که با استفاده از این سامانه، از قاچاق آنها جلوگیری خواهد شد.
آقای مؤیدی خرم آبادی رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفته است: طی دو سال گذشته با راه اندازی سامانههای کنترل قاچاق، ۱۴ میلیارد لیتر سوخت صرفه جویی شده که تا ۱۵ میلیارد لیتر هم قابل ارتقاست.