رئیس انجمن ملی پلیمر گفت: الزام خریدار به تایید فروش ثبت شده در سامانه جامع تجارت، باعث قطعی سهمیه مواد اولیه برخی واحدهای پلیمری شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان - سعید ترکمان گفت: وزارت صمت بخشنامه‌ای صادر و ادارات استانی این وزارتخانه را مکلف کرده که اگر خریداران محصولات واحدی، ۷۰ درصد از کالای خریداری شده خود را در سامانه جامع تجارت ثبت نکند، امکان خرید مواد اولیه نداشته باشد؛ ثبت کالا در این سامانه تکلیفی است که توسط تولیدکنندگان انجام می‌شود؛ اما در این بخشنامه، یک نکته اضافه شده که بعد از ثبت، خریدار نیز باید تایید کند.

به گفته او، تایید کردن سفارشات از سوی خریدار، اقدام تجاری و منطقی نیست؛ زیرا تولیدکنندگان مدارک کامل سفارشات و فروش‌های خود را در سامانه ثبت می‌کنند و نمی‌توانند خریدار را ملزم به مراجعه به سامانه کنند.

ترکمان می‌گوید: خریدار خریدش را می‌کند و دیگر پیگیر سامانه نمی‌شود؛ این موضوع باعث شده تا برخی از تولیدکنندگان، با مشکل قطع سهمیه خرید کالا از بورس مواجه شوند؛ یعنی قانون برای خریدار تکالیفی را مشخص کرده که اگر انجام ندهد، فرد دیگری به جای او تنبیه می‌شود!


بیشتر بخوانید:


محمدصادق مفتح قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی، روز پنجم آبان با ارسال بخشنامه‌ای به رؤسای سازمان‌های صمت استانی، اعلام کرده است که نظام بخشی به بازار کالاهای قابل مبادله در بورس کالا با هدف حمایت از صنایع و تسهیل دسترسی پایدار واحدهای تولیدی به مواد اولیه در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد و به همین علت، باید به واحدهای تولیدی خریدار محصولات پتروشیمی از بورس کالا اطلاع رسانی شود که امکان تداوم خرید از این محل، نیازمند فروش ثبت شده در سامانه جامع تجارت است که به تایید «خریدار» رسیده باشد.

آمارهای انجمن ملی پلیمر نشان می‌دهد، صنعت پلیمر برای حدود ۸۵۰ هزار نفر اشتغالزایی کرده و بر اساس تعداد پروانه‌های بهره‌برداری صادر شده برای صنایع پلیمری، ظرفیت تولید این صنعت در کشور، سالانه ۱۲ میلیون تن است؛ اما مواد اولیه‌ای که از بورس کالا به دست این صنایع می‌رسد، فقط به حدود ۴.۵ تا ۵ میلیون تن در سال می‌رسد و حدود ۵۰ درصد ظرفیت پلیمرسازان خالی مانده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار