بر اساس ضوابط تعیین شده برای خرید، فروش، حمل و نگهداری آرد که با هدف مقابله با قاچاق تدوین شده است، هرگونه خرید و فروش این کالا باید در سامانه سیما ثبت شود.

باشگاه خبرنگاران جوان - ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضوابط اختصاصی خرید، فروش، حمل و نگهداری آرد را در ۱۸ ماده و ۱۱ تبصره تصویب کرده است که بر اساس آن فروش آرد باید در سامانه یکپارچه مدیریت آرد (سیما) ثبت شده باشد و در فاکتور فروش آرد اطلاعات فروشنده، خریدار، وزن آن، راننده و خودروی حمل کننده، مبدا و مقصد مشخص باشد.

در این ضوابط اعضای زنجیره تامین شامل همه اشخاصی است که از مرحله تولید یا واردات آرد تا تحویل آن به مصرف کننده نهایی در امر خرید، فروش، حمل یا نگهداری آرد، فعالیت می‌کنند؛ واحد‌های خبازی، قنادی، واحد‌های تولید ماکارونی و نشاسته که اطلاعات آن‌ها در سامانه سیما ثبت شده باشد، جزء اعضای زنجیره تأمین هستند.

بر این اساس خریداران آرد موظفند این کالا را تنها از اعضای زنجیره تأمینی که مشخصات آن‌ها در سامانه سیما ثبت و مورد تأیید قرارگرفته، خریداری نمایند و برای خرید آرد ملزم به ثبت سفارش خرید در سامانه سیما هستند؛ تا زمانی که فروشنده، سفارش خرید را در سامانه مذکور تأیید نکند، سفارش خرید ثبت شده توسط خریدار بلااثر است. خرید آرد باید با سفارش تأیید شده توسط فروشنده انجام گردد.

در فصل سوم که به ضوابط فروش آرد اختصاص دارد نیز تاکید شده است که فروش آرد صرفاً به اعضای زنجیره تأمینی که مشخصات آن‌ها در سامانه سیما مورد تأیید قرار گرفته است، مجاز بوده و فروش آرد صرفاً در صورتی مجاز است که فروشنده، سفارش مربوطه را در سامانه سیما تأیید نموده باشد.

آردی که جهت مصرف به اشخاص مشخص شده در این ضوابط تحویل شده است، تحت هیچ عنوانی قابل فروش نیست و آرد تحویل شده به واحد‌های خبازی، تحت هیچ عنوانی قابل فروش نیست.

در خصوص ضوابط حمل نیز تاکید شده است که شرکت‌ها و مؤسسات حمل ونقل موظفند اطلاعات مربوط به حمل بین شهری آرد مانند «مبدأ»، «مقصد» و «میزان» را به منظور اخذ سند حمل در زیرسامانه حمل ونقل موضوع بند (ث) فصل دوم آیین نامه اجرایی مواد (۵) و (۶) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، به صورت صحیح ثبت نمایند.

حمل کننده این کالا‌ها موظف است پیش از حمل بین شهری، سند حمل صادره از سامانه مذکور را از شرکت‌ها یا مؤسسات حمل ونقل دریافت نماید و از مطابقت اطلاعات سند حمل با محموله خود اطمینان حاصل نماید. حمل آرد باید با سند حمل منطبق با محموله انجام گردد.

ضوابط این ماده صرفاً در خصوص حمل بین استانی جاری است و حمل بین شهری درون یک استان از این ماده خارج است ضمن اینکه حمل بین استان تهران و البرز و همچنین حمل از طریق وانت از شمول این ماده خارج است.

ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تاکید بر اینکه هرگونه حمل آرد باید با فاکتور فروش آرد انجام شود، تاکید کرده است که در مواردی که حمل آرد بدون انجام خرید و فروش باشد، «سند جابجایی» ثبت شده در سامانه سیما جایگزین «فاکتور فروش آرد» موضوع این ماده می‌شود.

در خصوص ضوابط نگهداری آرد نیز تاکید شده است که نگهداری کننده آرد ملزم به ثبت اطلاعات محل‌های نگهداری (انبار‌ها و مراکز نگهداری)، موجودی اولیه، ورود و خروج کالا در سامانه جامع انبار‌ها و مراکز نگهداری کالا می‌باشد. اطلاعات ثبت شده محل نگهداری در سامانه مذکور باید با موجودی آن محل نگهداری در هرلحظه مطابقت کامل داشته باشد.

بر اساس اعلام ستاد مبارزه باقاچاق کالا و ارز، خرید، فروش، حمل یا نگهداری آرد در صورتی تجاری محسوب خواهد شد که با توجه به شواهد امر از قبیل ظواهر مرتکب، حجم کالا، نحوه نگهداری یا حمل، زمان و مکان کشف، عرفا برای امر تجاری باشد.

همچنین خرید، فروش، حمل یا نگهداری آرد با مجوز خاص صادره توسط اداره کل غله و بازرگانی استان در موارد مرتبط با نهاد‌های نظامی و امنیتی و همچنین موارد نیاز گسترده عموم مانند بلایای طبیعی، مراسم اربعین و راهیان نور از شمول ضوابط این مصوبه مستثنی است. اداره کل غله و بازرگانی استان ضرورت صدور مجوز خاص را در مجوز صادره قید می‌نماید.

ضوابط مندرج در این مصوبه در خصوص آرد‌هایی که در واحد‌های بسته بندی آرد که برای مصرف خانگی یا نظایر آن بسته بندی شده است، چنانچه دارای بسته بندی ۲ کیلوگرم و کمتر از آن باشد، اعمال نمی‌شود.

شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران ملزم شده است به منظور اجرای ضوابط خرید، فروش، حمل و نگهداری آرد، به تبادل سیستمی اطلاعات به صورت برخط و فراهم نمودن امکان دریافت گزارش مشکلات احتمالی و رسیدگی و رفع آن‌ها اقدام کند.

همچنین ناطق ویژه اقتصادی و مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی مشمول رعایت ضوابط تعیین شده در این مصوبه هستند. تعلیق و یا تغییر احکام و مقررات این تصویب نامه توسط شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی، در این مناطق امکان پذیر نمی‌باشد.

ارزش کالای قاچاق، درخصوص هر کیلوگرم آرد معادل ۱۵۰ درصد قیمت تضمینی خرید یک کیلوگرم گندم در شش ماهه اول سال کشف است.

برچسب ها: قاچاق آرد ، خرید آرد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار