به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،اداره بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان اعلام کرد:طبق برنامه جهانی غذا تا ماه سپتمبر 2021، تقریباً 14 میلیون نفر یا از هر سه نفر در افغانستان یک نفر در آستانه قحطی قرار دارند و این رقم در چند ماه گذشته افزایش چشمگیر داشته است.
اداره بازرس ویژه ایالات متحده تصریح کرده که این کشور 146 میلیارد دالر را به افغانستان در طول بیست سال گذشته کمک کرده است؛ اما با آنهم خشکسالی، کمبود غذایی و بحران کووید -19 وضعیت انسانی در این کشور را تشدید کرده است.
در این گزارش آمده که برای آموزش و تجهیز نیروهای امنیتی افغانستان هزینهای در حدود 89 میلیارد دالر شده، اما اکنون همه اینها از بین رفته و نیز اهداف دیگر مانند کمک به زنان و دختران و برقراری حاکمیت قانون، همه پس از خروج آمریکا تحت تهدید مستقیم طالبان قرار دارد.
بازرس ویژه در این گزارش از وضعیت موجود بهعنوان حقایق نگرانکننده یاد کرده و گفته است: "ما مدیون همه کسانی هستیم که در افغانستان خدمت کردهاند."
سیگار تصریح میکند از اینکه همه چیز خیلی ناگهان به پایان رسید، چیزهای کمی برای نشان دادن به مالیات دهندگان امریکایی از چرایی مأموریت 20 ساله ایالات متحده در افغانستان وجود دارد.
سرمفتش خاص برای بازسازی افغانستان گفته که هیچ تصمیم یا پالیسی یا اداره واحدی که منجر به شکست تلاشهای بازسازی ایالات متحده شده باشد، وجود نداشته، اما در عوض، مجموعهای از تصمیمات اشتباه بوده که طی دو دهه عامل این شکست است.
سیگار گفت: علایم نشان میدهد که بذر فروپاشی افغانستان بهخوبی کاشته شده بود، رییس جمهور اشرف غنی فرار کرد و جنگجویان طالبان بر کابل مسلط شدند و جنگ 20 ساله امریکا در افغانستان در کمتر از چهار ماه پایان یافت.
در این گزارش آمده که 2 هزار و 400 نیروی امریکایی و حداقل 1هزار و 233 پیمانکار از جمله 45 امریکایی در افغانستان جان خود را از دست دادهاند و نیز بیش از 21 هزار سرویس اعضا و یک هزار و 427 پیمانکار از جمله 38 امریکایی زخمی شدهاند.
سیگار در حالی از گسترش فقر در افغانستان خبر میدهد که پیش از این نیز سازمان ملل متحد از بحران بشری در کشور سخن زده بود و از کشورهای عضو این سازمان خواسته بود که کمکهای بشردوستانهشان را به افغانستان بفرستند.
انتهای پیام/ر