وضعیت بی ثبات کرونا و افت و خیز‌های آمار ابتلا و بستری مبتلایان به کووید ۱۹ در لرستان پس از گذشت حدود ۲ سال، همچنان بیانگر بی توجهی برخی افراد به دستورالعمل های بهداشتی و یا رعایت نسبی توسط عده‌ای دیگر است.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان از خرم آباد، لرستان یکی از استان‌هایی است که در برخی از موج‌های پیایی کرونا با آمار‌های بالای ابتلا و بستری مواجه شد به حدی که در برخی روز‌ها آمار جانباختگان براثر ابتلا به این ویروس ۲ رقمی بود.

براساس آمار‌های موجود تاکنون شمار قربانیان کرونا در لرستان به ۲ هزار و ۶۲۷ نفر و تعداد مبتلایان هم به ۱۹۴ هزار و ۲۵۳ نفر رسیده است و شمار زیادی از خانواده‌ها در این استان داغدار عزیزان خود شده اند.

اما مساله‌ای که چند ماه پس از کرونا همانند بسیاری از دیگر نقاط کشور در لرستان عادی شد رفت و آمد‌های غیر ضروری، حضور در تجمعات و مراسم عزا و عروسی بود که بدین ترتیب تاکنون این استان در افت و خیز‌های فراوان، همچنان در حال ثبت آمار روزانه مبتلایان و جانباختگانی است که اغلب در میان این رفت و آمد‌ها درگیر ویروس بی رحم کرونا می‌شوند.

در حالیکه اکنون دسترسی به واکسن کرونا به سادگی امکان پذیر شده است و تمام جامعه هدف با آسودگی خیال امکان دریافت واکسن کرونا را دارند، اما باز هم عادی انگاران با بی توجهی به این مسوولیت اجتماعی از این رسالت و وظیفه فردی خود سر باز می‌زنند و مردم را از امکان داشتن زندگی عادی محروم می‌کنند.

بنابر گفته کارشناسان در صورت واکسینه شدن ۸۰ درصد جامعه، امکان بازگشتن به زندگی عادی و روز‌های قبل از کرونا تا حدی محقق می‌شود، اما افراد بی توجه به این مهم باعث می‌شوند مابقی از این نقطه هدف فاصله بگیرند و همچنان روز‌های سخت همزیستی با کرونا را تجربه کنند.

مسئولان لرستانی وضعیت کرونایی استان را بی ثبات و شکننده ترسیم می‌کنند و در حالیکه اکنون هیچ شهری با وضعیت قرمز در استان وجود ندارد، اما امکان شیوع موج ششم محتمل است.

۵۰ درصد عموم مردم لرستان از ماسک استفاده می‌کنند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه استان از زمان شیوع کرونا تاکنون در حد وسط ابتلا و بستری قرار دارد و هیچگونه رده بندی رسمی برای وضعیت آن ترسیم نشده است گفت: دستورالعمل بهداشتی مقابله با ویروس کرونا شامل رعایت بهداشت فردی، استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و تهویه مناسب است.

دکتر مریم کوشکی اظهار داشت: همچنین میانگین رعایت بهداشت فردی مناسب در اماکن عمومی استان‌های کشور ۵۰.۸۵ درصد است و ۵۰ درصد عموم مردم و مسافران وسایل نقلیه درون و برون شهری لرستان از ماسک استفاده می‌کنند.

او تاکید کرد: جلوگیری از ورود و حضور مراجعان و کارکنان دارای علائم ویروس، تامین تجهیزات شستشو یا ضدعفونی دست در مکان‌های عمومی و استفاده از کارتخوان یا روش‌های الکترونیکی دیگر برای پرداخت وجه از جمله شیوه‌های بهداشتی برای مقابله با کرونا هستند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه درصد استفاده از ماسک بین کارکنان ادارات، بانک‌ها و موسسات لرستان ۹۰ درصد است اظهار داشت: همچنین میزان استفاده از ماسک بین شاغلان صنوف استان ۵۵ و مراجعان آن‌ها ۵۲ درصد است.

کوشکی با اشاره به اینکه میانگین رعایت پروتکل‌های بهداشتی بین شاغلان اصناف لرستان ۴۷ درصد ثبت شده است ادامه داد: درصد استفاده از ماسک بین مراجعان ادارات، بانک‌ها و موسسات استان ۹۰ درصد و میانگین رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط آنان ۵۸ است.

او افزود: برخی به بهانه تزریق واکسن نسبت به رعایت فاصله فیزیکی و استفاده از ماسک بی توجه هستند در حالیکه با زدن واکسن نیز به صورت ۱۰۰ درصد نمی‌توان از ابتلا به ویروس کرونا مصون ماند.

تزریق واکسن کرونا در لرستان هشت درصد کمتر از میانگین کشوری است

قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: تاکنون یک میلیون و ۹۹۷ هزار دُز واکسن کرونا برای شهروندان این استان تزریق شده، اما این میزان همچنان هشت درصد کمتر از میانگین کشور است.

دکتر علی فرهادی بیان کرد: با تزریق یک میلیون و ۹۹۷ هزار دُز واکسن کرونا ۷۹ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال در لرستان دُز نخست و ۵۵ درصد نیز دُز دوم را دریافت کرده‌اند.

او گفت: آمار مبتلایان و مرگ و میر‌های کرونایی استان از اواخر مهرماه کاهشی شده است، اما با این وجود از هم استانی‌ها درخواست می‌شود برای تسریع در روند واکسیناسیون به مراکز و پایگاه‌های سلامت شهری مراجعه کنند.

انتهای پیام/ر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.