مدیرکل شیلات لرستان، از افتتاح بزرگ‌ترین مجتمع پرورش ماهیان سردابی در کشور خبر داد.

 لرستان با منابع آبی غنی و با بیش از ۲ هزار و ۴۵۰ کیلومتر رودخانه و چشمه‌های طبیعی به یکی از قطب‌های اصلی تولید ماهیان سردابی و گرمابی در کشور تبدیل شده‌است.

این استان در سال‌های اخیر شاهد رشد در بخش آبزی‌پروری است و پیش‌بینی می‌شود که در سال جاری تولید ۳۸ هزار تن ماهی سردابی و ماهی گرمابی به ۴۲ هزار تن برسد.

از سوی دیگر با احداث مجتمع‌های پرورش ماهی در رودخانه‌های سیمره و کشکان، ظرفیت تولید محصولات آبزی‌پروری در لرستان به پنج هزار تن در سال خواهد رسید.

لرستان همچنین به‌عنوان قطب تولید تخم چشم‌زده ماهی شناخته می‌شود و سالانه ۱۵۰ میلیون قطعه تخم چشم‌زده ماهی و ۲۱۰ میلیون قطعه بچه‌ماهی تولید می‌کند.

لرستان در تولید خاویار نیز جایگاه ویژه‌ای دارد، به‌طوری‌که سالانه یک تن خاویار در این استان تولید می‌شود. یکی از نکات برجسته در لرستان تولید ماهی در قفس‌های سد‌ها است؛ به‌عنوان مثال، سد هاله کوهدشت با چهار قفس فعال، سالانه ۳۰۰ تن ماهی گرمابی و سردابی تولید می‌کند.

یکی از مهم‌ترین پروژه‌های در حال اجرای لرستان، مجتمع پرورش ماهیان سردابی چم‌چیت در دورود است که با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات کشور، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مجتمع‌های پرورش ماهی سردابی در کشور افتتاح شد.

کیارش بیرانوند، مدیرکل شیلات لرستان، در این مراسم اعلام کرد که پروژه چم‌چیت با ظرفیت کلی ۳۰۰۰ تن طراحی شده‌است و ظرفیت این مجموعه در صورت مکانیزه‌شدن کامل، به ۵۰۰۰ تن نیز خواهد رسید.

او گفت که فاز اول پروژه چم‌چیت با ظرفیت ۱۵۰۰ تن امروز به بهره‌برداری رسید و اکنون وارد مرحله تولید شده‌است. به گفته مدیرکل شیلات لرستان، پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال جاری، ظرفیت تولید آبزیان در این استان به بیش از ۴۲ هزار تن برسد.

این ظرفیت تا پایان برنامه پنجم به بیش از ۶۰ هزار تن خواهد رسید.

مدیرکل شیلات لرستان گفت که این استان با بیش از ۶۷۰ مزرعه پرورش ماهی و ظرفیت تولید بیش از ۴۲ هزار تن، هم‌اکنون رتبه نخست تولید ماهیان سردابی و بچه‌ماهی سردآبی در کشور را به خود اختصاص داده است.

بیرانوند همچنین اشاره کرد که در حال حاضر بیش از ۲۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در صنعت پرورش ماهی در لرستان مشغول‌به‌کار هستند و با توسعه پروژه‌هایی مانند چم‌چیت و سایر مجتمع‌های در دست ساخت، این تعداد افزایش خواهد یافت.

او تأکید کرد که لرستان با برخورداری از ظرفیت‌های مناسب در حوزه آبزی‌پروری، می‌تواند نقش مهمی در تأمین نیاز‌های داخلی و صادرات ایفا کند و پیش‌بینی شده‌است که ظرفیت تولید ماهی در این استان به بیش از ۱۰۰ هزار تن افزایش یابد.

منبع:تسنیم

برچسب ها: افتتاح ، شیلات ، لرستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.