به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، محمدی مدیرکل بهزیستی استان زنجان ضمن گرامیداشت روز جهانی عصای سفید با اشاره به اینکه مناسب سازی مطالبه همه شهروندان است، گفت: موانع شهری نه تنها راه را برای توانخواهان و سالمندان دشوارتر میکنند، بلکه ناقض حقوق شهروندی نیز هستند.
او بااشاره به اینکه ۲ هزار و ۷۶۷ نفر از افراد کم بینا و نابینا تحت پوشش بهزیستی قرار دارند،افزود: از این تعداد هزار و ۲۱۶ نفر مستمری بگیر و مابقی از سایر خدمات بهزیستی بهرهمند هستند.
او به فعالیت ۶۰ نفر از این افراد در رشتههای مختلف ورزشی و کسب مدال و عناوین قهرمانی اشاره کرد و گفت: افراد دارای معلولیت بینایی میتوانند در بسیاری از فعالیتهای ورزشی مانند دو و میدانی، شنا، شطرنج، ژیمناستیک، بدنسازی و ورزشهای زمستانی مثل اسکی، ورزشهای آبی مثل قایق سواری ورزشهای رزمی مثل کشتی، تکواندو، جودو، همچنین به ورزش گلبال که مخصوص نابینایان و یکی از اصلیترین رشتههای ورزشی آن ها و به صورت تیمی است بپردازند.
محمدی ادامه داد: ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی در قالب مراکز تخصصی و خدمات توانبخشی مبتنی بر جامعه، پرداخت کمک هزینه معیشتی و تحصیلی، اجرای برنامههای توانمندسازی به صورت فعالیتهای آموزشی، هنری و ورزشی و آموزش مهارتهای شغلی و تسهیل فرایند اشتغال افراد نابینا و کم بینا بخشی از خدمات بهزیستی به افراد کم بینا و نابینا است.
مدیرکل بهزیستی زنجان گفت: بسیاری از بیماری هایی که منجر به نابینایی می شوند قابل پیشگیری هستند.
او ادامه داد: از آن جایی که نابینایی و کم بینایی، در بسیاری از موارد به دلیل عدم دسترسی اطلاعات دقیق و عدم شناخت علل آنها از سوی مردم است، بنابراین اطلاع رسانی از طریق رسانه ها، مطبوعات، مراکز بهزیستی و خانههای بهداشت روستاها اهمیت بسزایی دارد.
مدیر کل بهزیستی با اشاره به غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال گفت: برخی از نابینایان به دلیل عیوب انکساری، ضعیف شدن چشم در کودکی، آب سیاه و آب مروارید دچار این عارضه شدهاند که میتوان با معاینات مکرر در سنین پایین و غربالگری از آسیب جدی به این افراد جلوگیری کرد.
او افزود: پارسال بیش از ۳۷ هزار کودک در طرح غربالگری بینایی شرکت کردند که از این تعداد ۳۳۰ کودک مشکوک به اختلالات بینایی شناسایی و برای ۱۱۷ کودک نیز کمک هزینهخرید عینک پرداخت شد.
انتهای پیام/م