اولین کامپیوتر جهان که به اندازه یک اتاق بود و ۳۰ تن وزن داشت در سال ۱۹۵۵ ساخته شده بود.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از البلد؛ مهندس مکانیک آلمانی Konrad Zuse اولین کامپیوتر جهان را اختراع کرد که با نام رایانه Atanasoff-Berry راه اندازی شد و به دلیل اهمیت این اختراع در آن زمان، بعداً توسعه یافت تا تقریباً در همه کار‌های مهم نقش داشته باشد.

سال‌ها بعد، جان مک کلای و پرسپر اکرت اولین رایانه عمومی ENIAC را توسعه دادند که تقریباً از ۱۸ هزار لوله خلا استفاده می‌کرد و در مساحت تقریبی ۱۶۷ متر مربعی یا نصف یک اتاق ساخته شد و وزن آن ۳۰ تن بود.

یک ابر رایانه با وزن ۳۰ تن

اختراع ENIAC، اولین رایانه عمومی که ویژگی محاسبه خودکار اعداد باینری را ارائه می‌داد و علاوه بر این قابلیت برنامه ریزی به شیوه‌ای کاربردی و مناسب که در آن ضرب دو عدد را در سه هزارم ثانیه انجام می‌داد را نیز داشت. این رایانه برای محاسبه جداول اصابت توپخانه برای آزمایشگاه تحقیقات بالستیک ارتش آمریکا طراحی شد و یکی از اولین برنامه‌های آن برنامه‌ای برای بررسی امکان طراحی بمب هیدروژنی بود.

اولین کامپیوتر جهان

یکی از بارزترین ویژگی‌های رایانه ENIAC، علی رغم ساختار دشوار و فضای وسیعی که سخت افزار دستگاه اشغال کرده بود، اتصال آن به سیم‌ها و به واحد‌های اصلی آن بود که لحیم کاری آن حدود دو سال و نیم به طول انجامید. مشخصات اصلی رایانه ENIAC داشتن ۱۸ هزار سوپاپ خلاء و نزدیک به ۵۰۰ هزار اتصال است.

کامپیوتر ENIAC در سال ۱۹۵۵، پس از توسعه جان مک کلای و پرسپر اکرت در موسسه مهندسی الکترونیک موری در دانشگاه پنسیلوانیا ساخته شد و در سال ۱۹۴۱ به کار خود پایان داد و ساخت آن حدود ۴۰۰ هزار دلار هزینه داشت.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۰ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
چطور میشود که یک کامپیوتر در 1955 ساخته شده و در 1941 ، از رده خارج شود ؟؟!!
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۱۳:۲۴ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
با سلام
فکر کنم منظور از لوله خلاء , لامپ خلاء باشه که بعد ها ترانزیستور ها جایگزین آن شدند. احتمالا درست ترجمه نشده
آخرین اخبار