محمد مهدی مقدسیان عضو ستاد توسعه زیست فناوری در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ساخت سوخت زیستی، فناپذیری سوختهای فسیلی، ایجاد تنوع در منابع انرژی، توسعه پایدار، ایجاد امنیت انرژی و مشکلات زیست محیطی ناشی از مصارف انرژی فسیلی از یک طرف و تجدید پذیر بودن منابع انرژیهای نو نظیر خورشید، باد، زیست توده، از طرف دیگر باعث جلب توجه جدی جهانیان به توسعه و گسترش استفاده از انرژیهای تجدید پذیر و افزایش سهم این منابع در سبد انرژی جهانی شده است. امروزه شاهد افزایش چشمگیر در نحوه فعالیتها میزان بودجه دولتها و شرکتها در امر تحقیق و توسعه عرضه سیستمهای انرژی تجدید پذیر هستیم.
او افزود: این فعالیتها همراه با صرف بودجههای کلان در این زمینه موجب کاهش قیمت تمام شده انرژیهای تجدید پذیر شده و در نتیجه رقابت تکنولوژی با سیستمهای انرژی سنتی موجود را به دنبال خواهد داشت. یکی از انواع انرژیهای تجدید پذیر سوخت زیستی است که امروزه تولید آن بسیار مورد توجه قرار گرفته است و این نوع سوخت یک منبع عظیم برای فعالیت صنعتی زیست توده است. از این منبع می توان برای تولید سوخت استفاده شود در این صورت سوختهای حاصل، سوخت زیستی نام داشته و شامل زیست سوختهای جامد، سوختهای مایع و زیست گازهای مختلف هستند.
مقدسیان با اشاره به انواع سوخت زیستی گفت: به طور کلی دو نوع سوخت زیستی اصلی وجود دارد. بیو اتانول (اتانول زیستی) الکلی است که از تخمیر مواد قندی مانند شکر و ناشسته موجود در گیاهان به دست میآید. در سالهای اولیه تولید این نوع سوخت زیستی عمدتا از گیاهانی مانند نیشکر و ذرت استفاده می شد، اما امروزه از سلولوزهایی مانند درختان و چمنها و زیست توده به عنوان ماده اولیه استفاده می شود اتانول زیستی را می توان به صورت خالص به عنوان زیست خودرو به کار برد، اما عمدتا به صورت ترکیبی با بنزین استفاده می شود.
او ادامه داد: اتانول زیستی به صورت گستردهای در امریکا و برزیل به کار گرفته می شود فرآیند کلی تولید این سوخت زیستی بدین شرح است که میکرو ارگانیسم تخمیر کننده در کارخانههای وسیع که خوراک اولیه آنها زیست توده است کشت داده می شوند و میکرو ارگانیسم با استفاده از فرایند تخمیر، زیست توده را به اتانول زیستی تبدیل می کند و سپس در مراحل انتهایی این اتانول زیستی جدا سازی می شود.
عضو ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به دیزل زیستی اظهار کرد: دیزل زیستی، یکی دیگر از انواع سوختهای گیاهی است که میتوان از روغنهای گیاهی و چربی حیوانات آن را تولید و به جای گازوئیل برای موتورهای گازوئیلی استفاده کرد یکی از منابع اصلی دیزل زیستی روغنهای جلبکی است بدین صورت که جلبکهای کش داده شده و سپس روغن آنها جدا سازی میشود و در ادامه با به کارگیری یکسری فرایندهای اضافی این روغن به بیودیزل تبدیل می شود.
مقدسیان افزود: بیودیزل از ترکیب شیمیایی روغنهای گیاهی یا حیوانی یا هیدروکسی سدیم و اتانول تولید می شود. بسیاری از کشورها در اروپا به استفاده از دیزل زیستی روی آورده اند در حقیقت از میان انواع دیگر سوختهای زیستی، دیزل زیستی مصرف بیشتری در دنیا دارد.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/