رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی کوهبنان گفت: مساجد مراکز مذهبی و فرهنگی برای ترویج فرهنگ اسلامی و ایرانی به همراه خواندن کتاب و مطالعه هستند.

 

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، همزمان با هفته جهانی بزرگداشت مساجد خلیل الله باقی زاده رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی کوهبنان گفت: مساجد مراکز مذهبی وفرهنگی ترویج فرهنگ اسلامی و ایرانی، کتاب و مطالعه هستند.

او در خصوص نقش مساجد و ائمه جماعت در آشتی قشر جوان با کتاب افزود: مساجد یک نقش پایه‌ای در همه موارد دارند و حوزه فرهنگی یکی از آن شاخه‌هایی است که مساجد در آن می‌توانند پیشرو و تاثیرگذار باشند و به عنوان یک مرکز فرهنگی کتاب و مطالعه سودمند واقع شوند.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی کوهبنان بیان داشت: ائمه جماعت نقش پیش قراولان این عرصه در سنگر مساجد را برعهده دارند و می‌توانند نمازگزارانی که به مسجد می‌روند را در حوزه‌های فرهنگی از جمله مطالعه تا حد زیادی دعوت و ترغیب کنند.

باقی زاده در مورد این که علل سردی جوانان و دوری آن‌ها از کتاب و کتابخوانی به مسائل اقتصادی باز می‌گردد یا مسائل اجتماعی تصریح کرد:همه این‌ها تاثیرگذار هستند، اما قبل از این که مسائل اقتصادی را دخیل بدانیم، قبل از این که مسائل اقتصادی در این دو، سه سال اخیر اوج بگیرد میانگین مطالعه در کشور ما پایین‌تر از حد استاندارد‌های جهانی بوده و همواره دغدغه دولتمردان حوزه فرهنگی بوده است.

اوافزود: مسئولینی که در حوزه فرهنگی فعالیت داشتند همیشه دغدغه این موضوع را داشته و در مصاحبه هایشان اشاره می‌کردند که آمار مطالعه در کشور ما پایین است ارقام و اعداد متفاوتی هم همیشه بیان می‌شد، از ۲ دقیقه تا ۱۴ دقیقه در روز که همین نشان دهنده این است که کار کارشناسی صحیحی در این حوزه انجام نشده تا یک میانگین واقعی از میزان مطالعه در کشور گرفته شود.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی کوهبنان گفت: بحث اجتماعی خیلی مهمتر است، در مدرسه، منزل و خانواده، در مساجد و یا جلسات متوالیان امر فرهنگی از صدا و سیما تا سازمان تبلیغات و ارشاد و دانشگاه‌ها همه باید فرهنگ  مطالعه را در جوانان ایجاد کنند.

باقی زاده تاکید کرد: کانون اصلی خانواده است یعنی اگر ما بر روی خانواده کار کنیم و خانواده آگاه باشد جوان خود را هم آگاه می‌کند و قطعاً این مسیر خیلی راحت‌تر پیش می‌رود ضمن این که مسائل اقتصادی هم همواره تاثیر گذار بوده بر روی قیمت و گرانی کتاب تاثیر داشته است.

او درپاسخ به این سوال که چگونه می‌توان کودکان و نوجوانان را به سمت کتاب و کتابخوانی سوق داد آیا آموزش خاصی در این زمینه لازم است افزود:در حال حاضر با وضع اقتصادی جامعه شرایط این کار مهیا نیست چرا که مردم رنج معیشت دارند و به همین خاطر در حوزه اقتصاد سبد فرهنگی خانواده‌ها بسیار کمرنگ شده و مردم از لحاظ اقتصادی کمتر توان تهیه کتاب، نشریات و مجلات را دارند و بیشتر تمایل به تهیه ضروریات زندگی را دارند به همین دلیل ترغیب جوانان به سمت کتاب و مطالعه کاری سنگین و طاقت فرسا است.

اوادامه داد: اگر در شرایط عادی و اوضاع اقتصادی بهتر بخواهیم کار کنیم، باید برنامه‌های مختلفی را در نظر بگیریم مثل مسابقات فرهنگی با جوایز مناسب که جوان را به مطالعه ترغیب کند یا در خیلی از کار‌ها می‌توان عامل کتاب خواندن را قرار داد مثلاً اگر مجوزی را می‌خواهد بگیرد شرط خواندن کتاب را در همان حوزه کاری قرار بدهند، اگر مجوز در حوزه اقتصادی می‌خواهد، شرط خواندن یک کتاب اقتصادی را برایش قرار بدهند یا در حوزه فرهنگی هم همین طور یک جا باید اشتیاق و بعضی جا‌ها که ضرورت دارد اجبار ایجاد کنیم فقط با ترغیب و تشویق و الگوی عملی بودن است که می‌توان هر چیزی را تبلیغ کرد چرا که در قرآن کریم هم آمده است مردم را به غیر از زبان هایشان بخوانید یعنی غیرمستقیم جوانان را به خواندن کتاب ترغیب کنیم.

باقی زاده گفت:در سوق دادن نسل جوان به سمت کتاب و مطالعه، همه اقشاری که تاثیر گذارند می‌توانند مهم باشند پدر و مادر، معلمین و روحانیون که تاثیر خوبی در جامعه دارند و مردم از آن‌ها الگوبرداری می‌کنند و یا شخصیت‌های مذهبی، فرهنگی و علمی که در سطح کشور مطرح هستند و مردم آن‌ها را قبول دارند باید وارد کار تبلیغ و ترویج کتاب و کتابخوانی بشنوند و برنامه‌های تبلیغی و مسابقات کتابخوانی منظم بگذارند این‌ها همه موثر هستند و نمی‌شود گفت چه کسی بیشتر موثر است همه آن‌ها باید وارد میدان شده و در ترویج این فرهنگ موثر باشند.

رییس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان کوهبنان درخصوص میزان تاثیرگذاری طرح ملی ایران قوی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد (سه شنبه هاباکتاب) بیان داشت:این طرح‌ها به صورت مقطعی هستند و نمی‌توان گفت که تأثیر بنیادین می‌گذارند، اما این طرح‌ها باعث می‌شود تاثیرگذاری داشته باشد این که ما به صورت نمادین در سال یک یا دو هفته چنین برنامه‌ای را برگزار کنیم فقط نقش یک مسکن کوتاه مدت و زودگذر را دارد، اما اگر مکرر و مرتباً به فاصله‌های منظم و به بهانه‌های فرهنگی این کار را انجام بدهیم قطعاً می‌تواند تاثیرگذار باشد.

او به میزان تاثیر احیای نقش کتابخانه‌های مساجد در اعتلای فرهنگ عمومی اشاره کرد و افزود: این کتابخانه ها، وقتی می‌توانند اثرگذار باشند که به روز باشند، در آن‌ها کتاب‌های قدیمی و با ظاهر کهنه و پوسیده و موضوعاتی که به درد جوانان نمی‌خورد را نبینیم تشکیلاتی وجود داشته باشد که این‌ها را به روز کنند. از نوجوانان، جوانان و کودکان ما نیازسنجی کنند و بفهمند که به چه چیزی گرایش دارند و علاقه آن‌ها در چه چیزی است تا بر آن اساس کتاب‌ها را به روز کنند و نیاز کودکان، نوجوانان و جوانان را در کتابخانه مساجد تامین کنند.

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار