به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از نشریه بریتانیایی سان، بسیاری از سرگیجهها خودبهخود رفع میشوند، اما اگر سرگیجه باعث زمین خوردن شما شده، همراه با تاری دید، وز وز گوش، غش کردن، بیحسی صورت، بازوها و یا پاها بوده، باید حتما و فورا به پزشک مراجعه کنید.
افت فشار خون وضعیتی: یکی از علل شایع سرگیجه، افت ناگهانی فشار خون است که به آن افت فشار خون وضعیتی میگویند. اگر سرگیجه شما هنگام ایستادن یا نشستن ناگهانی اتفاق میافتد، احتمالاً دچار افت فشار خون وضعیتی شدهاید.
کمخونی: کمخونی شرایطی است که گلبولهای قرمز سالم کافی برای حمل اکسیژن در بدن وجود ندارد. این وضعیت میتواند باعث احساس سرگیجه، خستگی و ضعف در بیمار شود. شایعترین علت ریشهای کمخونی، کمبود آهن و به دنبال آن کمبود ویتامین B۱۲ است که با مصرف مکملها برطرف میشود.
گرفتگی عروق: به گفته متخصصان سرویس سلامت همگانی (اناچاس)، سرگیجه همراه با کاهش شنوایی، دوبینی، تاری دید و بیحسی صورت، دستها یا پاها، میتواند نشانهای از گرفتگی عروق باشد. این وضعیت که با نام آترواسکلروز شناخته میشود، زمانی اتفاق میافتد که شریانها به دلیل انسداد چربی، سفت و باریک میشوند. آترواسکلروز بسیار جدی است، زیرا در صورت عدم درمان میتواند منجر به حمله قلبی یا سکته مغزی شود.
مشکل گوش داخلی: اگر در کنار از دست دادن شنوایی، تعادل خود را از دست میدهید، میتواند نشانهای از مشکل در عمق گوش باشد. لارنیتیت و نوریت دهلیزی هر دو نمونهای از التهاب در گوش هستند و میتوانند باعث شوند احساس کنید که اتاق در حال چرخش است و همچنین باعث تهوع و استفراغ میشوند.
تومور مغزی: افراد مبتلا به این اختلال ممکن است در راه رفتن و حفظ تعادل خود دچار مشکل شوند و همچنین امکان تجربه سرگیجه وجود دارد. مشکلات در هماهنگی، به عنوان مثال در انجام کار سادهای مانند بستن بند کفش، ممکن است از نشانههای یک تومور مغزی باشند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/