به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، عبدالرحمن زاغی مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت: جمعیت و شکار مگس میوه در تلههای جلب کننده حاوی فرمون، سراتراپ و سراتینکس در روزهای اخیر در باغهای مختلط مرکبات و سیاه ریشه رو به افزایش است.
او حضور مستمر کارشناسان پیش آگاهی و شبکه مراقبت در عرصه باغ ها برای ردیابی، اطلاع رسانی، هدایت و راهنمایی باغداران برای بکارگیری اصول فنی مبارزه با آفت، برگزاری گارگاه آموزشی در باغها برای مدیریت مطلوب آفت یاد شده به باغداران را مورد تاکید قرار داد.
او افزود: با توجه به اینکه در اکثر باغهای مرکبات، درختان گلابی، سیب، هلو و شلیل بصورت تجاری و خود مصرفی کشت شدند، نصب تلههای جلب کننده حاوی مایع سراتراپ یا سراتینکس به تعداد حداقل ۲ عدد در هکتار با الویت نصب روی درختان سیاه ریشه برای ردیابی و اطلاع از حضور آفت در باغ مورد تاکید است.
زاغی گفت: در صورت شکار مگس در تلههای نصب شده، افزایش تعداد تلههای جلب کننده به تعداد ۲۵ تا ۵۰ عدد در هکتار برای شکار انبوه با توجه به تعداد درختان سیاه ریشه (میزبانهای حساس) در باغ و با الویت نصب روی درختان گلابی، سیب، هلو و شلیل دیررس و انجیر ضروری است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه تسریع در برداشت همه میوههای رسیده در کاهش آلودگی باغ و پیشگیری از خسارتهای احتمالی بسیار تاثیرگذار خواهد بود، رعایت بهداشت باغ، جمع آوری و دفن هرگونه میوه ریخته شده پای درختان در عمق ۵۰ سانتی متری خاک را مورد تاکید قرار داد.
انتهای پیام/س