گرمازدگی شدید یک وضعیت اورژانسی است که عدم درمان به موقع آن می‌تواند به تشنج، کما و حتی مرگ در موارد خیلی شدید منجر شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به افزایش دمای هوا در صورتی که در معرض هوای خیلی گرم باشید؛ ممکن است دچار افزایش ضربان قلب، حالت تهوع، شکم درد و درد‌های عضلانی شوید.

سالمندان، نوزادان و کودکان، مبتلایان به بیماری‌های مزمن به خصوص بیماران قلبی و کلیوی و افرادی که در فضای باز کار می‌کنند مانند کشاورزان؛ از مهم‌ترین گروه‌های در معرض خطر گرما زدگی محسوب می‌شوند.

با توجه به افزایش گرما در این روزها؛ نوشیدن آب و مایعات سالم به میزان کافی، بیرون نرفتن در گرم‌ترین ساعات روز و پوشیدن لباس‌های نخی و گشاد بسیار حائز اهمیت است. همچنین پرهیز از نوشیدنی‌های کافئین دار، انجام ورزش یا دیگر فعالیت‌های بدنی در ساعت‌های خنک‌تر روز و استفاده از پنکه و کولر راهکار‌های دیگری برای پیشگیری از گرمازدگی محسوب می‌شوند.

به این نکته توجه داشته باشید در صورت خروج از منزل هرگز کودک خود را در اتومبیل پارک شده در زیر آفتاب که در و پنجره‌های آن بسته است ترک نکنید. در واقع این موضوع یکی از دلایل شایع مرگ‌های ناشی از گرمازدگی در کودکان است.

در صورت مشاهده علائم گرما زدگی در مرحله اول در صورتی که فرد هوشیار است به او مایعات خنک بدهید و همچنین از پنکه یا دیگر وسایل سرمایشی برای خنک کردن بدنش استفاده کنید. در صورتی که فرد گرمازده با لرز رو به رو شد، خنک کردن بدن او را متوقف کنید.

سعی کنید فرد گرما زده به پشت دراز کشیده باشد و پا‌های او از سطح بدن بالاتر قرار بگیرد. در صورت شدید بودن وضعیت فرد حتما با اورژانس تماس بگیرید.

بهتر است که لباس‌های فرد گرمازده را کم کنید و روی آن آب بپاشید و در صورت امکان سعی کنید او را به مکان خنک ببرید.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۳ ۲۶ خرداد ۱۴۰۰
بهترین راه ، استفاده از کلاه ، پوشش کامل ، زیر آفتاب ( پیراهن استین بلند)
استفاده از عینک افتابی
و استفاده از کرم ضدآفتاب خوب ، از ساعات ۱۰ الی ۱۶ بعد از ظهر و طولانی ماندن زیر آفتاب میباشد.‌( البته از ضدآفتاب زیاد استفاده نشه بهتره)
آخرین اخبار