به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وب طب، در این گزارش فواید چغندر، ارزش غذایی آن و مضرات احتمالی زیادره روی در مصرف این سبزی معرفی میشود.
به کاهش فشار خون کمک میکند
معمولاً افرادی که رژیم کم مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و پتاسیم را دنبال میکنند، بیشتر دچار فشار خون میشوند، زیرا این مواد معدنی با کمک به بدن در حذف سدیم از بدن فشار خون را پایین میآورند.
به دست آوردن این مواد معدنی از مکملهای غذایی به اندازه زمانی که از منابع طبیعی آن مانند چغندر به دست میآید، موثر نیست و چغندر حاوی این سه ماده معدنی به ویژه منیزیم است که انرژی بدن را تامین میکند.
به پیشگیری از سرطان کمک میکند
چغندر حاوی کلروفیل است، که ممکن است به جلوگیری از اثر برخی ترکیبات ایجادکننده سرطان، که در نتیجه پخت و کباب برخی از انواع مواد غذایی در دمای بالا تولید میشوند، کمک کند.
مصرف سبزیجات برگ دار، مانند: چغندر غنی از کلروفیل در کنار گوشت کبابی، ممکن است اثرات سرطان زای این گوشتها را کاهش دهد.
سطح قند خون را کنترل میکند
یکی از مزایای چغندر این است که سطح قند خون را کنترل میکند، زیرا حاوی نوعی آنتی اکسیدان معروف به آلفا لیپوئیک اسید است که مشخص شده توانایی کمک به موارد زیر را دارد:
کاهش سطح گلوکز.
افزایش حساسیت به انسولین.
جلوگیری از تغییرات فیزیکی ناشی از استرس اکسیداتیو در بیماران دیابتی.
کاهش علائم نوروپاتی محیطی که ممکن است افراد مبتلا به دیابت را تحت تاثیر قرار دهد.
کاهش احتمال ایجاد رتینوپاتی به دلیل آسیب دیدن رگهای خونی در بیماران دیابتی.
جلوگیری از پوکی استخوان
دریافت مقدار کافی ویتامین K از چغندر به بهبود سلامت استخوان و محافظت در برابر پوکی استخوان کمک میکند، زیرا ویتامین K در موارد زیر موثر است:
بهبود ساختار پروتئینی استخوان ها.
بهبود فرایندهای جذب کلسیم.
کاهش مقدار کلسیم دفع شده از طریق ادرار.
کمبود ویتامین K با افزایش خطر شکستگی استخوان در ارتباط است و یکی از راههای افزایش سطح آن در رژیم غذایی، خوردن سبزیجات برگ سبز مانند: چغندر، اسفناج و شاهی است که همه اینها ممکن است باعث افزایش مقدار کلسیم در رژیم غذایی شما شوند.
عملکرد ورزشی را بهبود میبخشد
یکی از مزایای چغندر این است که عملکرد ورزشی را بهبود میبخشد، زیرا مشخص شده است که ترکیبات نیترات به بهبود اکسیژن رسانی به عضلات در حین ورزش کمک میکند و این بدان معنی است که افزایش سطح نیترات در رژیم غذایی شما ممکن است به افزایش سطح تحمل در حین انجام انواع ورزشها کمک کند؛ نیتراتها همانطور که قبلا ذکر شد در چغندر وجود دارند.
چغندر همچنین میتواند به بهبود کیفیت زندگی در افراد مبتلا به بیماریهای قلبی_ عروقی، بیماریهای تنفسی و بیماریهای مرتبط با متابولیسم کمک کند، شرایطی که ممکن است با کمبود اکسیژن در بدن بدتر شوند.
ارزش غذایی چغندر:
فواید چغندر ناشی از ارزش غذایی بالای آن است؛ بنابراین هر ۳۶ گرم از آن، حاوی موارد زیر است:
انرژی: ۷ واحد کالری
پروتئین ها: ۰.۶۵ گرم
چربی ها: ۰.۰۷ گرم
کربوهیدرات ها: ۱.۳۵ گرم
کلسیم: ۱۸ میلی گرم
آهن: ۰.۶۵ میلی گرم
منیزیم: ۲۹ میلی گرم
فسفر: ۱۷ میلی گرم
پتاسیم: ۱۳۶ میلی گرم
اسید فولیک: ۵ میکروگرم
چغندر علاوه بر برخی از آنتی اکسیدانها، بتاکروتینات، همچنین حاوی مقادیر کمی تیامین، نیاسین، ویتامین B۶ (پیریدوکسین)، کلسیم، فسفر، روی و سلنیوم است.
مضرات احتمالی:
علیرغم فواید زیادی که در چغندر وجود دارد، آسیبهایی نیز به همراه دارد. مقادیر بالای ویتامین K موجود در چغندر باعث میشود که برای افرادی که داروهای رقیق کننده خون مصرف میکنند نامناسب باشد، زیرا ویتامین K نقش زیادی در لخته شدن خون دارد، بنابراین ممکن است بر کارایی این داروها تاثیر بگذارد.
لازم به یادآوری است که رژیم غذایی شما باید شامل انواع غذاهای مفید باشد و فقط به یک نوع محدود نشود، حتی اگر غذایی با ارزش غذایی بالا باشد.
بیشتر بخوانید
پاکسازی کبد به کمک مصرف میوه و سبزیجات
مصرف قند و شکر قهوهای برای مبتلایان به دیابت مفید است؟
انتهای پیام/