به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از یورونیوز، دولت ایتالیا روز پنجشنبه ۴ مارس (۱۴ اسفند) به دستور ماریو دراگی، نخست وزیر این کشور، جلوی صادرات یک محموله واکسن کووید-۱۹ را که قرار بود به استرالیا فرستاده شود، گرفت.
این نخستین بار است که یک کشور عضو اتحادیه اروپا از سازوکار جدید کنترل صادرات این اتحادیه استفاده میکند.
دولت دراگی جمعه گذشته از بروکسل خواسته بود که جلوی صادرات واکسن کرونا به خارج از اتحادیه گرفته شود. یک منبع در اتحادیه اروپا به یورونیوز گفته است که اکنون کمیسیون اروپا این درخواست را تأیید کرده است.
انسا، خبرگزاری ایتالیا گزارش داد که محموله متوقف شده که قرار بود به استرالیا برود، شامل بیش از ۲۵۰ هزار دوز واکسن بوده است.
مقامات بروکسل سازوکار کنترل صادرات واکسن کرونا را در ماه ژانویه در میانه اختلافات با آسترازنکا، شرکت دارویی اروپایی ایجاد کردند. این شرکت که سازنده واکسن کروناست، گفته بود میزان کمتری از دوزهای برنامهریزیشده را به دست اتحادیه اروپا میرساند. هدف مقامات اتحادیه از ایجاد محدودیت صادرات این بود که واکسنهای ساخته شده در اروپا، در صورت وجود نیاز کشورهای عضو، از این اتحادیه خارج نشوند.
اقدام خارج از عرف ایتالیا احتمالا به اختلافات دیپلماتیک دامن خواهد زد و ممکن است در میانه رقابت شدید موجود بر سر واکسیناسیون، تنش و کینهتوزی میان کشورها را تشدید کند. این رقابت تاکنون نیز باعث شده برخی از کشورها در واکسیناسیون کرونا از بقیه جلو بیفتند و برخی دیگر عقب بمانند.
سازمان بهداشت جهانی ماههاست با شعار «تا وقتی که همه ایمن نباشند هیچ کس ایمن نیست»، در مورد تهدید ملیگرایی در زمینه واکسن کرونا هشدار میدهد. با این حال، کمبود جهانی واکسن و فشار بیماری باعث شده است که کشورها هر کدام اقدامات استثنایی را اتخاذ کنند تا بتوانند ابتدا به شهروندان خودشان واکسن بزنند.
انتهای پیام/