رحیمی گفت: امسال در نظر داریم در کل استان اصفهان دستورالعمل‌های تولید سالم و گواهی‌شده برای ۱۳محصول کشاورزی را انجام دهیم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، حسنعلی رحیمی رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به ویژگی‌های محصولات گواهی شده اظهار کرد: محصولات گواهی‌شده زیرنظر کارشناس تولید و آنالیز می‌شود و باقی مانده سموم، فلزات سنگین و نیترات در آن‌ها وجود ندارد و یا زیر حد آسیب زایی است.

او افزود: محصول گواهی شده یک محصول سالم و قابل اعتماد و دارای کد اختصاصی برای هر محصول است که نشان از سلامت و کیفیت محصول در فرآیند تولید دارد.

رحیمی در خصوص روند تولید محصولات کشاورزی گواهی شده و نحوه نظارت بیان کرد: کارشناس ناظر در هر شهرستان با توجه به دستورالعمل محصولات انتخابی از مراحل قبل از کاشت، داشت و برداشت نظارت می‌کند.

او تصریح کرد: بعد از مراحل برداشت، شرکت‌های ممیزی طرف قرارداد با سازمان استاندارد کار ممیزی محصولات را انجام و در سامانه‌ای بارگذاری و محصولات کشاورزی کد دریافت می‌کند.

رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در خصوص قیمت این محصولات گفت: باتوجه به فرآیند نظارت و کنترل کیفی در مراحل مختلف و کدگیری، این مراحل هزینه‌هایی اضافه به همراه دارد و قیمت این محصولات در مقایسه با محصولات بدون کد، کمی بالاتر است.

رحیمی با اشاره به نحوه بسته‌بندی و عرضه محصولات به بازار اظهار کرد: این محصولات به دلیل خاص بودن، نمی‌تواند در میدان میوه و تره بار عرضه شود و بازار مخصوصی برای فروش و عرضه این محصولات در نظر گرفته می‌شود.

او با اشاره به انتخاب انواع محصولات گواهی شده افزود: سال گذشته روند تولید محصولات گواهی شده در ۴ شهرستان و ۴ محصول گوجه فرنگی، پیاز، سیب زمینی و سیب درختی بود.

رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان بیان کرد: امسال در نظر داریم در کل استان دستورالعمل‌های تولید گواهی شده برای محصولاتی، چون گوجه فرنگی گلخانه‌ای و فضای باز، خیار گلخانه‌ای و فضای باز، پیاز، پسته، انار، خربزه، ذرت، لوبیا، سیب زمینی، انگور، خرما، هندوانه و اسفناج را انجام دهیم.

او با اشاره به استقبال کشاورزان از همکاری برای تولید محصولات گواهی شده تصریح کرد: استقبال کشاورزان در حد متوسط بوده، چرا که در اجرای این طرح باید آموزش‌های کاربردی و نظارت بر روند تولید از مرحله قبل از کاشت تا برداشت صورت گیرد.

رحیمی با ابراز امیدواری از همکاری بیشتر کشاورزان در ادامه اجرای طرح گفت: با فراهم شدن بازار مناسب، استقبال مشتری از خرید محصولات سالم و گواهی شده و فروش بیشتر محصولات، کشاورزان نیز تشویق می‌شوند تا محصولات بیشتر و متنوعی را به این شیوه تولید کنند.

رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در خصوص چالش عرضه به بازار این محصولات خاطرشان کرد: در این خصوص جلساتی برگزار شده و دو شرکت بسته‌بندی نیز اعلام آمادگی کردند تا محصولات را از کشاورزان خریداری و با کد و برچسب شرکت در بازار عرضه کنند.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.