رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت:مصرف سموم در اراضی کشاورزی کردستان سالانه ۶۴۱ گرم در هکتار است که از میانگین کشوری پایین‌تر است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،محمدفرید سپری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با تاکید بر تأمین سلامت غذایی در خصوص تولید محصولات کشاورزی سالم گفت:سال گذشته با خرید هزار کیلوگرم سم فسفر دوزنگ و ۱۵۰ کیلوگرم سم ارسالی سازمان حفظ نباتات و استفاده از ذخیره موجودی شهرستان‌ها کنترل جوندگان مدیریت شد.

او افزود: با احتساب سطح مبارزه معادل سال گذشته به میزان هزار و ۵۰۰ کیلوگرم سم فسفر دوزنگ نیاز خواهد بود که با توجه به شرایط دمایی سال جاری باید در اسرع وقت تهیه و توزیع شود.

سپری بیان کرد: میانگین مصرف سموم در اراضی کشاورزی استان کردستان با توجه به ۸۱۳ هزار و ۳۴۷ هکتار سطح زیر کشت باغات، مزارع و گلخانه‌ها با متوسط مصرف سالانه ۵۲۱ هزار و ۳۸۶ لیتر معادل ۶۴۱ گرم در هکتار است که از میانگین کشوری بسیار پایین است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان بیان کرد: از جمع کل اراضی استان ۷۱ درصد  به کشت گندم و جو اختصاص دارد به همین دلیل حدود ۵۲ درصد از کل حشره کش‌های مصرفی استان برای مبارزه با آفت سن گندم و ۷۲ درصد از علف کش مصرفی نیز برای کنترل علف‌های هرز گندم و ۹۳ قارچ کش مصرفی استان بصورت ضدعفونی بذر در این محصول گندم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سپری با اشاره به اینکه این استان از طرح کشاورز کارت سهم سهم یک هزار و ۹۶۰ میلیارد ریالی دارد ،گفت: تا کنون ۱۲ درصد از این میزان شامل ۲۵۰ میلیارد ریال در قالب یک هزار و ۴۴۰ کارت به بهره بردارات پرداخت شده است.

او در ادامه با اشاره به وجود احتمال گرم‌تر شدن هوا تا ۱۵ اسفند افزود: این شرایط باعث می‌شود که شرایط سن غلات تغییر پیدا کند ضمن اینکه در سال‌های گذشته درصد تلفات بیشتر بود اما در سال‌جاری درصد تلفات سن پایین است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: با توجه به افزایش وزن سن‌های مادر و امکان طغیان آنها، باید برای مقابله با آن اقدامات لازم پیش بینی و به موقع مبارزه انجام شود.

او با اشاره به اهمیت کیفیت گندم تولیدی استان کردستان یادآور شد: کیفیت گندم خیلی مهم است لذا در این راستا مبارزه با علف هرز، مبارزه با آفات و بیماری‌ها به ویژه سن و بحث تغذیه مزارع باید به موقع انجام شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت:بر اساس جمع بندی گزارشات در سطح شش هزار و ۶۱۶ هکتار استان در سال جاری با موش صحرایی مبارزه صورت گرفته است.

سپری با بیان اینکه نباید از ملخ که سالانه خسارات فراوانی در مزارع و اراضی کشاورزی کشور ایجاد می‌کند، غافل شد،گفت:کانون‌ آفات ملخ در گذشته کم بود اما اکنون نه تنها در کردستان بلکه در نقاط مختلف ایران توسعه پیدا کرده و در این راستا باید اساسی کار کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در پایان تاکید کرد: ترویج و حفظ نباتات باید با ارائه یک برنامه اساسی و از پیش تعیین شده با یک همت جدی اقدامات اساسی را انجام دهد.

گفتنی است؛کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد دیم و آبی، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی کشور است، این استان دارای ۵۰ هزار هکتار باغ است که سالانه ۴۰۰ هزار تُن انواع میوه در آن تولید و برداشت می‌شود.

میزان کل تولید محصولات بخش کشاورزی استان کردستان سه میلیون تُن است که وزارت کشاورزی در نظر دارد با توسعه فعالیت‌های مختلف این میزان را به حدود پنج میلیون تُن در سال برساند.

انتهای پیام/م

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.