به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روانشناسی در برنامه "زندگی سلام کن" اظهارکرد: روانشناسی قبل از انقلاب جایگاهی در حوزه سلامت نداشت و فقط در بخشی از دانشگاهها بود.
او ادامه داد: روانشناسی بعد از جنگ تحمیلی رو به توسعه گذاشت و با تاسیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره و مراکز خدمات روانشناسی مشاوره در سازمان بهزیستی، وزارت ورزش و جوانان، بنیاد شهید انقلاب اسلامی گسترش کمی خوبی را شاهد بودیم. همچنین نگاه مردم در این سالها به روانشناسی تغییر کرده است.
حاتمی عنوان کرد: اکنون ۳۴ هزار عضو رسمی در سازمان نظام روانشناسی داریم و در منطقه بی نظیر هستیم. افزون بر این حدود ۳۰۰ هزار دانشجو در حال تحصیل در رشته روانشناسی هستند.
او با اشاره به خدمات روانشناسی در دوران کرونا بیان کرد: ما این خدمات را به سه قسمت تقسیم میکنیم، بخش اول ورود کرونا به ایران است که یک ترس غیر منطقی در رفتار مردم حاکم شده بود و استرس و اضطراب حتی وسواس دامنگیر مردم شده بود و ما موظف بودیم از طریق سامانههایی که در اختیار داریم مردم را راهنمایی کنیم. کمیته مقابله با کرونا در سازمان تشکیل شده بود و ما در کنار استانداریها بودیم و هرکمکی لازم بود انجام دادیم.
رئیس سازمان نظام روانشناسی عنوان کرد: بخش دوم کار ما با موج دوم و سوم شیوع کرونا در کشور همراه شد، مردم نیازبه گفتوگو دارند و نیازمند تغییر سبک زندگی خود هستند که از اردیبهشت سال جاری به این سمت حرکت کردیم تا سبک زندگی جدیدی برای مردم طراحی کنیم. البته سبک زندگی جدید سختیهای بسیاری دارد و باید با تدوین بستههای آموزشی آن را به مردم ابلاغ کنیم. همچنین در کنار این خدمات مشاوره های حضوری و مجازی ما پا برجاست.
ارائه روزانه ۱۰۰ هزار مشاوره روانشناسی در دوران کرونا
حاتمی توضیح داد: در حال حاضر روزانه حدود ۱۰۰ هزار مشاوره روانشناسی در سطح کشور انجام میدهیم. در بخش سوم ما مسئله پسا کرونا را داریم که پیش بینی آینده را داشته باشیم. به دلیل شرایط موجود پیش بینی میکنیم که سیر اختلالات روانی در دوران پسا کرونا افزایش پیدا میکند.
او یادآوری کرد: باید از الان برای آن زمان زیرساختهای لازم را داشته باشیم و پیشنهاداتی را به ستاد ملی مقابله با کرونا و کمیتههای مشورتی داده ایم که برای پسا کرونا تمهیداتی اندیشه شود.
انتهای پیام/