به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روزنامه "الشرق الاوسط"، در حالی که جهان منتظر توزیع گسترده واکسنهای کروناست، محققان دانشگاه "اوهایو" در ایالات متحده آمریکا پژوهشی را برای توقف تکثیر ویروس کرونا از طریق ایجاد اختلال در RNA و توانایی تولید مثل این ویروس منتشر کردند.
جنیفر هاینز استاد گروه شیمی و بیوشیمی این دانشگاه، با همکاری اعضای آزمایشگاه خود اولین تجزیه و تحلیل بیولوژیکی ساختاری بخشی از RNA "ویروس کرونا" را با نام "حلقه بنیادی نوع II" که یک بخش غیر رمزگذاری شده از RNA است و به طور بالقوه میتواند یک کلید در تکثیر ویرس باشد، منتتشر کرد.
هینز در گزارشی که توسط وب سایت دانشگاه اوهایو منتشر شده است، گفت: اگر پیگیر ساخت واکسن هستید، واکسنهای فعلی به سلولهای ما دستور میدهند تا یک قطعه کوچک پروتئین بسازند و این قسمت پروتئینی باعث ایجاد پاسخ ایمنی میشود که در صورت مواجهه با ویروس واقعی از ما محافظت میکند. در مقابل بخشی از RNA را بررسی میکنیم که برای پروتئینها کدگذاری نمیشود و در ویروس کرونا وجود دارد و ما آن را با RNA ویروسی ناشی از شیوع (SARS) مقایسه میکنیم. ما از بیست سال پیش هدفی احتمالی را برای دستیابی به یک داروی ضد ویروسی که میتواند به ویروس حمله کرده و از تکثیر آن جلوگیری کند، پیگیر هستیم.
به گفته هاینز، "ژن RNA ویروس کرونا که باعث اپیدمی (Covid-۱۹) میشود، در کنترل سلولهای انسانی برای تولید بیشتر مولکولهای ویروس بسیار مؤثر است.
او افزود: مطالعات ما بر روی یک قطعه بسیار کوچک در انتهای این ژنوم متمرکز شده است که در ویروسهای مشابه نیز وجود دارد. ما دریافتیم که انعطاف پذیری ساختاری عنصر RNA ممکن است به عملکرد ویروسی آن مربوط باشد و احتمالاً عملکرد آن توسط مولکولهای کوچک مشابه دارویی که ما برای درمان عفونتهای باکتریایی مصرف میکنیم، مختل شود.
این تیم تحقیقاتی دریافته است که حلقه بنیادی موجود در RNA ویروسی به میزان زیادی در ویروس باقی میماند و این یعنی در حالی که سایر قسمتهای ویروس به تکامل خود ادامه میدهند، این قسمت از ویروس معمولاً مانند سنگ است.
هاینز میگوید: برای اینکه ویروس باعث بیماری شود، باید در بدن انسان به تکثیر خود ادامه دهد، بنابراین ما در حال بررسی این قسمت از RNA به عنوان یک هدف بالقوه برای تولید یک آنتی بادی علیه ویروس هستیم.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/