به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حجت الاسلام والمسلمین سیدکاظم موسوی رئیس کل دادگستری استان فارس اظهار کرد: امروز شورای حل اختلاف به عنوان یک نهاد مدنی و مردم محور برآمده از بطن مردم نقش بسیار مهمی در نظام دادرسی و در حوزه قضازدایی و عدالت سازشی و ترمیمی ایفا میکند و همچنین تعداد بسیاری از پروندههای موجود در نظام قضایی کشور از سوی شورای حل اختلاف منجر به صلح و سازش میشود و همین کارکرد مهم نتیجه نهادینه شدن فرهنگ گذشت، صلح و سازش است.
او، به تاریخچه شوراهای حل اختلاف در استان فارس پرداخت و گفت: مجموعه شوراهای حل اختلاف در استان فارس با راه اندازی ۵ شعبه کامفیروز شمالی و جنوبی و خرم مکان، فیروزآباد یک و بخش میمند در آبان ماه سال ۸۱ و با هدف کاهش مراجعات مردم به محاکم قضائی به منظور توسعه مشارکتهای مردمی تشکیل و با حضور حجت الاسلام و المسلمین میانجی افتتاح شد.
او بیان کرد: این نهاد در حالی هفدهمین سال فعالیت خود را سپری میکند که از آغاز فعالیت خود با ورود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار پرونده در سال، بیش از ۵۰ درصد از بار مجموع واردههای دادگستری استان فارس را بر دوش میکشد.
نماینده عالی قوه قضائیه در استان فارس با اشاره به بخشنامه رئیس قوه قضائیه آیت الله رئیسی در خصوص ارجاع پروندههای قابل سازش از محاکم قضایی و دادسراها به شوراهای حل اختلاف اضافه کرد: از ابتدای امسال بیش از ۱۳۹ هزار فقره پرونده به شورا های حل اختلاف استان وارد شده است که نسبت به وارده دادگستری که بیش از ۱۲۹ هزار است حدود ۵۲ درصد افزایش داشته است.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی، فلسفه وجودی شوراهای حل اختلاف را قطع منازعه و خشکاندن ریشه نزاع در بین مردم دانست و افزود: آمارها حاکی از آن است که پروندههای مهم و سنگینی در شوراها مورد رسیدگی و بررسی قرار گرفته و منتهی به مصالحه و سازش شده، اما نکته حائز اهمیت اینکه مقوله صلح و سازش یک کار سخت و دشوار است که تنها با پشتکار، دقت، حوصله و تکنیکها و روشهای خاص خود به سرانجام میرسد.
او با اشاره به ورود بیش از ۱۳۹ هزار فقره پرونده در ۷ ماهه نخست امسال تصریح کرد: با تلاش اعضا و کارکنان شوراهای حل اختلاف استان فارس بیش از ۱۳۹ هزار فقره پرونده مختومه و بیش از ۳۳ هزار فقره پرونده نیز به مصالحه انجامیده است.
رئیس کل دادگستری استان فارس به برتری استان فارس طی چند سال متوالی در زمینه مصالحه پرندههای قتل اشاره و بیان کرد: مجموعه شورای حل اختلاف استان فارس در جهت ایجاد مصالحه با فعال کردن شعب و جذب شخصیتهای مؤثر و با نفوذ اجتماعی و استفاده از ظرفیت بزرگان و ریش سفیدان حوزههای قضایی و برگزاری جلسات متعدد اعضا و کارکنان شورای حل اختلاف با خانوادههای آسیب دیده و به منظور جلب رضایت اولیاء دم توانسته است طی سالهای ۹۲ تاکنون رتبه اول در زمینه به ثمر رساندن مصالحه پروندههای قتل عمدی را به خود اختصاص دهد و از ابتدای تشکیل شورای حل اختلاف در این استان تعداد ۴۲۰ پرونده با موضوع قتل عمد و غیر عمد مصالحه شده است.
حجت الاسلام و المسلمین سید کاظم موسوی با بیان اینکه ۳۵ فقره مصالحه پروندههای قتل در امسال اتفاق افتاده است به دیگر اقدامات مجموعه شوراهای حل اختلاف استان فارس پرداخت و گفت: از دیگر اقدامات مهم مجموعه شورای حل اختلاف فارس، سازش تعداد ۳۶ فقره پروندههای مهم از جمله نزاعهای دسته جمعی، دعوای طایفهای و دعاوی بیش از ۱۰۰ میلیون تومان بوده که با صرف زمان و برگزاری جلسات متعدد میان طرفین دعوی منجر به صلح و سازش شده است.
او تصریح کرد: یکی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری در سالهای اخیر، لزوم کاهش جمعیت کیفری است و ایشان همواره بر لزوم مجازاتهای جایگزین حبس تاکید داشتند و بر همین اساس با حضور مستمر قضات شوراهای حل اختلاف در زندانها امسال بیش از ۶۰۰ زندانی به همت اعضا و کارکنان شورای حل اختلاف از زندان آزاد شدند.
رئیس شورای قضایی استان فارس ضمن قدردانی از زحمات روسا، اعضا و کارکنان شورای حل اختلاف استان که در مسیر خدمت به مردم قدم بر میدارند، گفت: موفقیتهای حاصل شده خود گویای صحت ادعای اقدامات و فعالیتهای مطلوب شوراهای حل اختلاف در عرصههای اجتماعی و نظام قضائی است.
مجموعه شوراهای حل اختلاف استان فارس در حال حاضر شاهد حضور بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ عضو فعال در ۴۲ حوزه قضایی و مجموع ۴۴۱ شعبه شامل ۳۰۷ شهری و ۱۳۴ روستایی است.
انتهای پیام/