باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - سید بصیر هاشمی پیش از ظهر امروز در یک نشست خبری گفت: دانشگاه علوم پزشکی در سطح فارس دانشگاه بزرگی محسوب میشود و دارای بیشترین پرسنل با ۳۵ هزار نفر کارمند، بین دانشگاه علوم پزشکی است.
او همچنین با اشاره به وجود یکهزار عضو هیات علمی که ۱۰۰ نفر از آنها اعضای هیات علمی پژوهشی هستند، افزود: از نظر حوزه فعالیت حوزههای درمانی نیز ۷۱ بیمارستان خصوصی و دولتی فعالیتهای درمانی را به عهده دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: بیش از ۲۰۰ پروژه درمانی و بهداشتی در فارس در دست اقدام است که بیش از ۳۰ پروژه آن رو به اتمام است و در ماههای آینده به بهرهبرداری میرسند.
هاشمی خاطرنشان کرد؛ بیمارستان اعصاب و روان با بیش از ۳۰۰ تخت در مسیر جاده صدرا از بزرگترین آنها محسوب میشود که تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد.
او همچنین با بیان اینکه در دولت وفاق ملی بنا داریم که در خدمت عموم جامعه باشیم و سیاستهای دولت چهاردهم را پیاده کنیم، گفت: در سه ماه گذشته تلاش کردیم که همکارانی در هیئت رئیسه انتخاب شوند که در پستهای کلان مدیریتی خدمت کردهاند تا تنگناهای عرصه سلامت را به حداقل برسانیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: مطالبات دانشگاه از بیمهها، نارضایتی نسبی از سوی برخی از بخشها ایجاد کرده بود که طی هماهنگی و رایزنی با سازمانهای بیمه گر توانستیم بخشی از مطالبات را بگیریم و از لحاظ زیرساختی به دانشگاه کمک کنیم.وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم قول مساعد داده که منابع مالی لازم به پروژهها تزریق شود.
هاشمی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز قطب درمان جنوب کشور محسوب میشود به گونهای که حدود ۳۰ درصد از مراجعین ما به مراکز درمانی، از استانهای همجوار هستند.
اوی تصریح کرد: افزایش تعداد دانشجویان موجب افزایش مطالبات بدون زیرساخت کافی شده و هماینک با کمبود شدید فضای آموزشی مواجه هستیم.البته این مشکل کشوری است و در صدد راهحل برای این مهم هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: ۳۰ هزار همت اعتبار برای این موضوع در کشور نیاز داریم تا شرایط فعلی مدیریت شود.
هاشمی به طرح پزشک خانواده و چالشهای آن در فارس هم اشاره و بیان کرد: سالهاست كه شیراز با این موضوع درگیر شده و وزارت بهداشت در صدد راهی برای ساماندهی این طرح است تا مشکلات گذشته آن حل شود.
او ادامه داد: این طرح از شیراز و مازندران شروع شد و با بروز مشکلاتی، اجرای آن اختیاری شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین تاکید کرد: در حوزه بینالملل تلاش داریم که این دانشگاه را به سمت بینالمللی سازی شدن هم در بحث آموزش و هم گردشگری سلامت پیش ببریم.
هاشمی با بیان اینکه یکی از برنامههای ما جذب دانشجویان خارجی است که اکنون ۴۰۰ دانشجو داریم، گفت: بیشترین جذب دانشجو در بخش بینالملل دانشگاه علوم پزشکی شیراز مربوط به کشور تاجیکستان است که در این راستا درخواست داریم که پرواز شیراز-تاجیکستان برای تبادل دانشجو و گردشگری سلامت در دستور کار قرار گیرد.
او در بخش دیگری از سخنانش به کمبود دارویی در فارس هم اشاره و عنوان کرد: با تلاشهای انجام شده بخش زیادی از کمبود داروی بیماران حل شده است.به عنوان مثال: مشکل دیالیز در تمام بیمارستانهای استان داشتیم که توانستیم سهمیه سه ماه استان در بیمارستانها را ذخیره کنیم و تلاش خواهیم کرد سهمیه شش ماهه را هم ذخیره کنیم.یا داروهای اتاق عمل و مخدر همانند مرفین که با کمبود مواجه بود که به مدت ۴ ماه ذخیره سازی انجام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه افزایش سهمیه دارویی فارس در دو سال گذشته با چالشهایی مواجه شده بود اما امروز سهمیه داورهای ما به ویژه داروهای حیاتی بیش از حتی استانهایی همانند اصفهان شده است، افزود: جلساتی هم با شرکتها گذاشتیم، چرا که بدهکاری دارویی زیاد بود و با پرداخت یکسری مطالبات شرکتها، اکنون تعامل خوبی ایجاد شده است.
هاشمی خاطرنشان کرد: بسیاری از بیماران ما از استانهای همجوار مراجعه میکنند و بار تامین داوریی آنها بر دوش فارس است.که در این راستا پیشنهاد دادهایم که داوری تخصیصی بر مبنای تعداد بیماران باشد.البته یکسری از کمبودها، کمبودهای دارویی تلقی نمیشود، چرا که بعضی از بیماران تنها داروی شرکتهای خاص را مصرف میکنند.
او ادامه داد: تعرفه پزشکی علیرغم تورم موجود در جامعه، اما افزایشی نبوده و همین امر موجب نارضایتی کادر درمان شده که تا حدودی این موضوع برای پرستاران در دست اقدام است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین با بیان اینکه در طول ۱۰ سال گذشته همه خدمات و تعرفه اسناد مختلف خدماتی چندین برابر شده اما تعرفه خدمات پزشکی در همه ابعاد ریز شده است، گفت: این تعرفهها قیمت تمام شده واقعی خدمات نیست.
هاشمی تصریح کرد: یکی از دلایل گرایش به سمت رشتههای زیبایی به دلیل نداشتن تعرفه در این حوزه است که یک معضل است. در مقیاس کلان کشوری، بیمهها باید بپذیرند که تعرفهها منطقی شود تا تراز مالی مراکز درمانی منفی نشود.
او با بیان اینکه دستگاه نظارتی اقداماتی هم دارد اما بازدارنده نیست، عنوان کرد: در ۱۰ ماه گذشته ۲۶۰۰ پرونده به مراجع قضایی، نظام پزشکی و تعزیرات ارجاع شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین به راهكار جلوگیری از اقدام مازاد در مطبها اشاره و بیان کرد: با انجمنهای تخصصی و علمی جلساتی در دست برگزاری است تا در بحث نظارت به ما کمک کنند.
هاشمی تاکید کرد: در استان فارس ۱۳۰۰ درمانگاه و سایر موسسات، ۱۶۵۰ مطب متخصص، ۵۵۰ دفتر کار، ۷۱ بیمارستان و ۱۰۶۰ مطب عمومی داریم که قطعا نظارت به صورت مستمر و فعال بر آنها به دلیل کمبود نیروی انسانی، امکانپذیر نیست اما بر اساس گزارشها، نظارتهای مستمر انجام میشود.
او تصریح کرد: ادعا نمیکنیم که نظارتهای ما ایدهآل است اما به سمت نظارتهای کارشناسی و به دور از غرض ورزی پیش رفتهایم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز به موضوع کاهش آمار گردشگران سلامت در فارس هم اشاره و اظهار کرد: متاسفانه ناامنی در سالهای اخیر از دلایل کاهش گردشگری سلامت بوده که متعاقب آن پروازها هم کاهش پیدا کرده بود.اکنون برنامهای مدون برای گردشگران سلامت در دست تدوین است.