مراسم سوگواری و روضه سالروز شهادت حضرت امام موسی کاظم علیه السلام صبح امروز با حضور آیت الله دژکام در بازار وکیل شیراز برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - آیت‌الله لطف‌الله دژکام در مراسم سوگواری و روضه سالروز شهادت حضرت امام موسی کاظم (ع) که در بازار وکیل شیراز برگزار شد با اشاره به حدیثی از حضرت امام موسی کاظم (ع) به اهمیت عقل و علم در زمینه‌های مختلف زندگی پرداخت و اظهار داشت: هدف از ارسال پیامبران به بشریت، تکامل عقل انسان‌ها بوده است. وی این نکته را مطرح کرد که بر خلاف نظریه‌های غربی، در دین اسلام عقل و دیانت با یکدیگر هم‌راستا هستند و این پیام از پیامبران به انسان‌ها ابلاغ شده است.

امام جمعه شیراز ادامه داد: در اروپا می‌گویند برای دینداری باید عقل را کنار گذاشت، اما امام هفتم بر این باور است که دین به انسان کمک می‌کند تا عقل خود را تکامل دهد.

او همچنین گفت: دو مفهوم عقل در فرهنگ‌های مختلف وجود دارد: ریزن (reason) و لوگوس (logos)، که اولی عقل انسانی است که با تلاش فردی و فشار به ذهن به دست می‌آید و دومی عقل الهی است که از سوی خداوند به انسان داده می‌شود. آیت‌الله دژکام این تفکیک را به مفاهیم مختلف اسلامی مرتبط کرده و افزود که انسان با هدایت الهی و استجابت دعوت پیامبران می‌تواند عقل خود را تکامل بخشد.

دژکام سپس اشاره کرد که در قرآن و روایات اهل بیت (ع)، عقل همواره به عنوان ابزار اصلی برای درک حقیقت و رشد انسان مورد تاکید قرار گرفته است.

نماینده ولی فقیه در فارس در بخش دیگری از سخنان خود، به یکی از اصول مهم اقتصادی در اسلام پرداخت و آن را از دیدگاه امام موسی کاظم (ع) تشریح کرد و با نقل حدیثی از امام چهارم، حضرت امام زین العابدین (ع)، بیان کرد: طاعَةُ وُلاةِ الأمرِ تَمامُ العِزِّ، به این معنا که اطاعت از ولی امر عادل باعث عزت و قدرت انسان‌ها می‌شود. این حدیث نشان‌دهنده اهمیت حکمرانی صحیح و مقتدر در زندگی مسلمانان است.

دژکام با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور گفت: اگر ولی امر عادل داشته باشیم و از دستورات او پیروی کنیم، عزت و کرامت در دنیا و آخرت نصیب ما خواهد شد. این سخن به طور مستقیم با توجه به اهمیت نظم و ترتیب در امور اقتصادی و اجتماعی قابل ارتباط است. وی همچنین به موضوع رشد اقتصادی اشاره کرد و افزود: استثمار المال تَمامُ المُرُوَّةِ، به این معنی که برای رسیدن به کمال انسانی، باید مال را رشد داده و بهبود بخشید.

او همچنین از بازاریان خواست تا در تحقق رشد اقتصادی و تولید ثروت فعال باشند و اشاره کرد که مطابق فرمایشات رهبر معظم انقلاب، بخش خصوصی باید در توسعه اقتصادی نقش بیشتری ایفا کند. دولت باید موانع را بردارد و بگذارد مردم خود تولید ثروت کنند، این جمله وی نشان‌دهنده نگرش اسلامی به اقتصاد است که بر توانمندی‌های فردی و اقتصادی مردم تاکید دارد.

امام جمعه شیراز، به ویژگی‌های عقلانی انسان از منظر امام موسی کاظم (ع) پرداخت و گفت: یا هِشامُ، إنّ العاقِلَ الّذی لا یَشغَلُ الحَلالُ شُکرَهُ، به این معنا که انسان عاقل در برابر پول حلال و نیکو باید شکرگزار باشد و از زیاده‌خواهی و مال‌اندوزی بی‌جا خودداری کند. وی همچنین تاکید کرد که عاقل کسی است که اگر حرام به او پیشنهاد شود، آن را رد کرده و به شکر خداوند بسنده می‌کند. این سخنان به وضوح اهمیت صداقت، انصاف و اصول اخلاقی در بازار را تبیین می‌کند.

دژکام همچنین در این بخش از سخنان خود به اهمیت اخلاق و تقوا در حوزه اقتصادی اشاره کرد و گفت: عاقل کسی است که در برابر وسوسه‌های حرام ایستادگی کند و همچون امیرالمؤمنین علی (ع) در زندگی‌اش فقط به حلال توجه کند. وی از بازاریان و مردم خواست تا در عمل به این اصول پایبند باشند و بر اساس آموزه‌های اهل بیت (ع)، جامعه‌ای سالم و پایدار بسازند.

آیت‌الله دژکام با اشاره به روایات اهل بیت و آموزه‌های اسلامی، خواستار توجه بیشتر به اصول اقتصادی صحیح در جامعه شد و تاکید کرد که این اصول می‌توانند نه تنها به پیشرفت اقتصادی بلکه به پیشرفت اجتماعی و فرهنگی جامعه نیز کمک کنند. این سخنان، نمایانگر نگرش عمیق دینی به اقتصاد و اخلاق در بازار است که به تمامی مسلمانان و به ویژه بازاریان توصیه می‌شود تا در زندگی خود از این اصول بهره‌برداری کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار