به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، محمد صادق بصیری، معاون سیاسی، امنیتی واجتماعی استاندار کرمان ظهر امروز در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا گفت: از ۲۳ شهرستان استان، دو شهرستان در وضعیت قرمز، ۳ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۹ شهرستان نیز در وضعیت سفید کرونایی قرار دارند؛ اما در مجموع برآیند استان کرمان، قرمز است؛ بنابراین تاکید ما بر رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی است.
او افزود: شهر بم با ۹۶ درصد رعایت دستورالعملهای بهداشتی در مدارس به عنوان یکی از شهرهای برتر کشور مورد قدردانی ستاد ملی مقابله با کرونا قرار گرفت.
بصیری درباره مراسم اربعین حسینی، گفت: به دلیل شیوع کرونا هیچ زائری از کشورهای دیگر پذیرفته نمیشود؛ بنابراین مصوبه ستاد ملی بر این بوده که راهپیمایی اربعین برای برون رفت از مرز و داخل استانها نخواهیم داشت و مراسم عزاداری طبق روال تاسوعا و عاشورا و دستورالعمل های تعیین شده در داخل کشور انجام خواهد شد.
او با اشاره به فصل پاییز و احتمال شیوع آنفلوآنزا در سطح کشور بیان کرد: نشانههای بیماری آنفلوآنزا در کشور پدیدار شده و تاکید ستاد ملی مقابله با کرونا بر این است که رعایت شیوه نامه ها به ویژه استفاده از ماسک حیاتی بوده و با رعایت شیوهنامههای بهداشتی میتوان از شیوع آنفلوآنزا جلوگیری کرد که این امر نیز جبرانی برای کمبود واکسن آنفلوآنزا در کشور خواهد بود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان تصریح کرد: مراکز شمارهگذاری خودروها نیز طبق اعلام کشوری، نوبتدهی به صورت غیرحضوری خواهند داشت تا بخشی از کارها در بستر اینترنت صورت گیرد.
او با بیان اینکه مراجعه کنندگان برای معاینه خودرو و نصب پلاک باید به تنهایی و بدون تجمع حضور یابند، گفت: لازم است امکانات برای این موارد در استان کرمان هرچه سریع تر تامین شود.
بصیری گفت: پس از برگزاری کنکور سد آزمونها شکسته شد و جلوگیری از برگزاری آزمونها، دیگر کار مناسبی نیست.
او افزود: فقط مجوز ستاد ملی کرونا برای برگزاری آزمونها کافی نیست و برای برگزاری آزمونها باید ۷۲ ساعت قبل از برگزاری به ستاد مقابله با کرونا استان کرمان اعلام شود تا بر نحوه برگزاری آن آزمونها نظارت داشته باشد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان گفت: در حوزه حمل و نقل عمومی نیز مشکل ما رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی در تاکسیها و وسایل نقلیه بین شهری است.
او با اشاره به اینکه در فصل سرد سال ممکن است شرایط ما در شیوع کرونا سختتر باشد، گفت: هفته آینده باید یک طرح کارشناسی در خصوص حمل ونقل عمومی به همت مسئولان مربوطه به ستاد استانی مقابله با کرونا ارائه شود.
بصیری بیان کرد: رعایت نکات بهداشتی بیماری کروناویروس در خطوط هواپیمایی به شکل بهتر و بیشتر مورد تاکید است.
بصیری درباره نحوه برگزاری کلاسهای درس دانشگاه های سراسر استان کرمان نیز عنوان کرد: کلاسها دانشگاه های سراسر استان کرمان به صورت غیرحضوری و برگزاری کارگاهها و کلاس های دروس عملی با رعایت دستورالعمل های بهداشتی به صورت حضوری خواهد بود.
غلامرضا نویدی، مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی استانداری کرمان نیز در این جلسه گفت: نظارتها براساس ۳۲ چک لیست از سوی ۲۲ گروه نظارت و ارزیایی در سطح استان انجام میشود که ۱۰۴ دستگاه، واحد و مکان باید مورد بازرسی و نظارت مستمر قرار گیرند.
او تعداد بازرسان در سطح استان را هزار و ۶۵۳ نفر اعلام کرد و افزود: چک لیستهای نظارتی دوباره اصلاح شده و تغییر پیدا کرده است و بدین منظور از ابتدای مهرماه نظارتها بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی در استان کرمان سختگیرانهتر خواهد شد.
نویدی با اشاره به آمار نظارتهای صورت گرفته، عنوان کرد: در هفته سوم شهریورماه ۱۷ هزار و ۶۷۹ مورد بازرسی انجام شده که بالاترین تعداد بازرسی را در هفتههای اخیر در این بازه شاهد هستیم.
او با بیان این مطلب که تمرکز بازرسیها در هفتههای اخیر بر نحوه اجرای دستورالعملهای بهداشتی در مدارس بوده است، تصریح کرد: ۳هزار و ۵۰۰ مورد بازرسی در مدارس از سوی آموزش و پرورش استان انجام شد که ۶۰ درصد از مدارس مورد بازدید قرار گرفتند.
مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی استانداری کرمان افزود: بیشترین موارد نظارتی بر گندزدایی کلاسها و محیط مدرسه، تامین مایع دستشویی در سرویسهای بهداشتی، رعایت فاصله گذاری فیزیکی بین نیکمتهای کلاس درس، سیستم تهویه هوا در کلاسهای درس و استفاده از ماسک میان دانشآموزان بوده است که بدین منظور در هفته گذشته ۹۸۰ مورد تذکر شفاهی و ۵۱۱ مورد تذکر کتبی به مدارس سطح استان داده شده است.
نویدی بیان کرد: استان کرمان در امر رعایت شیوه نامه های بهداشتی به مراتب از سطح کشور بالاتر است، به طوریکه رعایت دستورالعملهای بهداشتی در ادارات شهرستانی ۱۰ درصد، در دستگاههای استانی و ستادی ۱۵درصد، در بانکها ۱۴ درصد و در جایگاههای سوخت ۱۲ درصد بالاتر از سطح کشوری بوده است.
او درباره رعایت شیوه نامه های بهداشتی در وسایل نقلیه عمومی در کرمان نیز عنوان کرد: در حمل و نقل عمومی باید نظارتها بیشتر شود، مشکلات اساسی را در تاکسیرانی داریم که از شهرداری خواستیم نظارت بیشتری داشته باشد.
مدیر کل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی استانداری کرمان با بیان اینکه در هفته گذشته، در پی نظارت ها ۵ هزار و ۶۴۷ مورد تذکر در سطح استان انجام شده که از این تعدا هزار و ۲۰۶ مورد تذکر شفاهی و هزار و ۵۱۳ مورد تذکر کتبی صورت گرفته است و ۱۲۶ واحد تعطیل شده اند، تصریح کرد: بیشترین تعطیلی در این بازه زمانی، شامل ۷۶ واحد مربوط به واحدهای زیر مجموعه سازمان صنعت و معدن و تجارت و ۳۴ مورد نیز در واحدهای مواد غذایی بوده است.
حمیدرضا رشیدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این جلسه با تاکید برآنکه باید نظارت جدیتری بر نحوه اجرای شیوه نامه های بهداشتی در مطبها داشته باشیم، گفت: باید شیوهنامههای بهداشتی هم از سوی کادر درمانی در مطبها و هم بیماران و مراجعه کنندگان رعایت شود.
او افزود: باتوجه به اینکه نظام پزشکی نیروی کافی برای نظارت بر مطبها ندارد؛ بنابراین مقرر شد که حوزه بهداشتی با کمک همکاران نظارتی بهداشت و درمان نظارت بر نحوه اجرای شیوهنامههای بهداشتی در مطبها را داشته باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: تاکنون در سطح استان، هیچ مطبی پلمب نشده است که امیدواریم که با همکاری پزشکان و مردم چنین موردی در استان نداشته باشیم.
انتهای پیام/ م