حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ارتباط جهاد دانشگاهی با صنعت اظهار کرد: یکی از اهداف اولیه جهاد دانشگاهی، ورود فناوریهای مورد نیاز به صنعت و جامعه است.
او افزود: از همان ابتدا هم با رفاه بسیار محدودی فعالیتهای جهاد دانشگاهی شکل گرفت؛ بنابراین آن دسته از فناوریهایی که دارای ارزش بالای اقتصادی و مورد استقبال جامعه بودند را انتخاب کردیم تا از این طریق بتوانیم هم دستاوردهای بالایی به دست آوریم و هم به منظور تامین منابع مالی کسب درآمد کنیم.
طیبی تصریح کرد: ۸۰ درصد از تولیدات فناوری جهاد دانشگاهی در حوزههای آموزشی، شرکتهای وابسته و ... با بودجه خودمان تامین شد؛ بنابراین با انتخاب سرمایههای خاص مانند نفت، گاز و پتروشیمی بیشترین نیاز را در مقیاسهای متفاوت تولید کردیم.
رئیس جهاد دانشگاهی کشور ادامه داد: با منابع محدودی که در اختیار داشتیم به تولید محصولات و فناوریهای کوچک اقدام کردیم، سپس وارد قدمهای بزرگتر برای تولید محصولات با ارزشتر شدیم.
طیبی با بیان اینکه ارتباط جهاد دانشگاهی با صنعت بسیار خوب است، تاکید کرد: جهاد دانشگاهی به هیچ عنوان در مقابل مشکلات خسته نشده است، وقتی یک محصولی مورد تست قرار میگیرد و برای آن گواهی صادر میشود جلوی شرکتهای تولید کنندگان خارجی گرفته میشود و از آنجایی که جهاد دانشگاهی به دنبال حل مشکلات صنعت است، یک ارتباط بسیار خوبی بین ما دیده میشود.
او گفت: تعریف اشتباه بین دانشگاه و صنعت باعث بروز یک مشکل جدی شده است؛ چرا که با قرار دادن ابزار فناورانه دانشگاه مانند آزمایشگاه در اختیار استادان و دانشجویان مقطع دکتری باید انتظار نتیجه کار مطلوبی بعد از فارغ التحصیلی آنان داشته باشیم. یعنی کارهای پژوهشی این دانشجویان باید با عملکرد درستی در سراسر مجلات دنیا به چاپ برسد.
رئیس جهاد دانشگاهی کشور با اشاره به تعریف مهم فعالیتهای دانشگاهها اظهار کرد: فعالیت مهم دانشگاهها در سراسر دنیا تربیت نیروی انسانی با کیفیت در دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است، همچنین تولید نسل آینده فناوریها یکی دیگر از فعالیتهای جهاد دانشگاهی است؛ چرا که نیروهای بزرگ فناوری ما باید خودشان دارای مراکز R&D باشند تا بتوانند بخشهای مختلف فناوری را به اساتید علاقهمند در دانشگاهها واگذار کنند.
طیبی ادامه داد: یکی از وظایف مهم مراکزی مانند مرکز جهاد دانشگاهی ارتقای مرتب مرزهای تکنولوژی، خودباوری وغرور است، باید طراحی برنامه پیشرفت را به گونهای انجام دهیم که رقابت همیشه وجود داشته باشد و صنایع بزرگ با واحدهای R&D همیشه دنبال محصولات جدید با دانشگاهها باشند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/