به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آسوشیتدپرس، نزدیک به ۳.۲ میلیون کارگر اخراجی در آمریکا طی یک هفته اخیر متقاضی دریافت مزایای بیکاری شدند، چرا که تعطیلی کسبوکار آن هم به خاطر شیوع ویروس کرونا، آمریکا را با بدترین فاجعه اقتصادی طی دهههای اخیر مواجه کرده است.
از زمان شروع همهگیری ویروس کرونا، شرکتها و کارخانههای متعددی در آمریکا از ادامه فعالیت باز ماندند. طی هفت هفته اخیر، حدود ۳۳.۵ میلیون نفر تقاضای دریافت مزایای بیکاری کردند. این آمار یعنی از هر پنچ آمریکایی شاغل، یک نفر از آنها بیکار شده است.
پیشبینی میشود نرخ بیکاری حداقل به ۱۶ درصد برسد، این میزان بیکاری بالاترین نرخ از زمان رکود گسترده پس از جنگ جهانی دوم است. براساس تخمین اقتصاددانها، ۲۱ میلیون شغل طی یک ماه گذشته در آمریکا از دست رفته است.
حتی این آمار و ارقام خیرهکننده هم به طور کامل میزان خسارت وارد شده ناشی از ویروس کرونا به اقتصاد آمریکا را بیان نمیکند، چرا که بسیاری از کارگران دیگر هم دچار کاهش دستمزد شدهاند.
از سویی دیگر، نظرسنجیهای اقتصاددانان دانشگاهی و اندیشکدهها نشان میدهد که ۱۲ میلیون کارگری که تا اواسط ماه آوریل کار خود را از دست دادهاند، همچنان مزایای بیکاری دریافت نکردهاند.
بر اساس این گزارش، به نظر میرسد که اخراجهای بیشتری در سراسر صنایع مختلف مانند رستورانها، هتلها و فروشگاههای خردهفروشی طی هفتههای آتی رخ دهد. برای مثال شرکت «GE Aviation» گفته که برنامه کاهش ۱۳ هزار شغل را در دستور کار دارد. شرکت «MGM Resorts International» هم اعلام کرده که بیش از ۶۰ هزار کارمند در خطر از دست دادن شغل خود قرار دارند.
همزمان دونالد ترامپ اصرار دارد که هر چه زودتر بازگشایی اقتصادی محقق شود تا از ضرر بیشتر اقتصادی جلوگیری شود. این در حالی است که هشدارهایی جدی در این زمینه و احتمال بروز موج دوم این ویروس وجود دارد.
انتهای پیام/
ایران خودمون کسی بیکار نشده بود