نقض حقوق بشر توسط آل سعود از بازداشت تحقیر آمیز مخالفان خود در سکوت رسانه‌های وابسته – که اخیرا گریبانگیر ده‌ها تن از شاهزاده‌ها و افراد وابسته به خاندان سلطنتی شده است - فراتر رفته و به خارجی‌های مقیم این کشور اعم از کارگران و مهاجران سرایت کرده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اینطور که پیداست هیچ کس از ظلم و تجاوزات سردمداران مملکت نفت در امان نیست و هر کسی که پا به این کشور می‌گذارد به تناسب موقعیت و جایگاه خود، سهمی از این تجاوزات دارد. این ظلم و تجاوزات - چنانکه رخ داد و دیدیم – حتی ممکن است تا حد تکه تکه کردن مخالفان پیش برود.

اما این بار شرکت نفت عربستان، (آرامکو) پرچمدار نقض حقوق بشر در این کشور شد؛ کاربران شبکه‌های اجتماعی و طرفداران حقوق بشر – نقض شده – در عربستان یکی از شواهد نقض حقوق بشر را منتشر کرده اند.

کاربران شبکه‌های اجتماعی عکس‌هایی را از یکی از کارگران این شرکت منتشر کرده اند. در این عکس‌ها چیزی شبیه صندوق به یکی از کارگران پوشانیده شده است که یک بطری ضد عفونی کننده دست از آن آویزان شده است.

روی صندوق نوشته شده: "ضد عفونی کننده دست" و آن طور که از نوشته‌های پایین صندوق برمی آید، مبتکر این رفتار تحقیر آمیز، "دفتر خدمات" شرکت است.

غم بزرگی را در چهره کارگری که این لباس را پوشیده دیده می‌شود. از وجنات او هم چنین برمی آید که از اتباع کشور‌های آسیایی ست.

ظاهرا کشوری که خود را مقصد وحی و قرآن کریم می‌داند از آیه " وَلَقَدْ کَرَّمْنَا بَنِی آدَمَ " در قرآن خبر ندارد. سیاست‌های تبعیض آمیز آل سعود چه کرامتی برای انسان باقی گذاشته است. بزرگترین شرکت نفتی آل سعود چه حرمتی برای انسان باقی گذاشته است؟ آیا غیر از این است که حقارت تخت و تاج سعودی و سردمداران آن در مقابل ارباب آمریکایی، اساسا معنای کرامت انسانی را از یاد آن‌ها برده است.

درست است که آرامکو با صدور بیانیه در توییتر اعلام کرده است که دیگر این رفتار‌ها تکرار نمی‌شود و تدابیر به اصطلاح قاطعانه‌ای در مقابل این قبیل اقدامات اتخاذ کرده، اما کوچک‌ترین اشاره‌ای به محاکمه عوامل این اهانت یا عذرخواهی از این کارگر نکرده است.

روزنامه ایندیپندنت چاپ لندن هم این حرکت آرامکو را تحقیرآمیز توصیف کرده است و با درج بیانیه این شرکت، در گزارشی آورده است: "تحقیر: شرکت نفت آرامکوی سعودی در گیر و دار شیوع ویروس کورونا، از یک انسان به عنوان اسپری پخش مواد ضد عفونی کننده استفاده کرده است".

پس از این دهان کجی فجیع به حقوق بشر و حرمت انسان، صدور بیانیه دیگر چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟ آیا این چند کلمه‌ای که در این بیانیه آمده است – آنهم شاید تحت فشار شبکه‌های اجتماعی - می‌تواند حیثیت و حرمت این انسان را برگرداند و زخمی را که انتشار این عکس‌های تحقیر آمیز به روح و روان او وارد کرده است، التیام بخشد؟

تحقیر یکی از مهمترین روش‌های مکتب آل سعود در زمینه نقض حقوق بشر است؛ چیزی که عربستان در سطح جهان پرچمدار آن است.

منبع: العالم

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.