به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به تعطیلی مدارس کشور به دلیل پیشگیری و کنترل شیوع ویروس کرونا، وزارت آموزش و پرورش و سازمان صداوسیما برای جبران عقب افتادگی دانش آموزان از دروس، دبیران منتخب به صورت زنده بر روی آنتن تدریس میکنند.
اگر موفق به دیدن درس مورد نظر خود نشده اید، خلاصه درس مرتبط با مقطع خود را اینجا مطالعه کنید.
در این جلسه به مبحث ترکیب وصفی (موصوف و صفت) و ترکیب اضافی (مضاف و مضاف الیه) پرداخته شد. یک راه تشخيص موصوف و صفت از مضاف و مضافٌ اليه اين است كه به آخر تركيب «تر» اضافه كنيم. اگر معنی بدهد موصوف و صفت است واگرنه، مضاف و مضاف اليه است. راه ديگر اين است كه بدانيم در موصوف و صفت جزو دوم يعنی صفت به تنهايی وجود خارجی ندارد اما در مضاف و مضافٌ اليه جزو دوم يعنی مضاف اليه به تنهايی وجود خارجی دارد. صفت از چند نظر مانند موصوف خودش است:
التلمیذ النشیط التلمیذانِ النشيطانِ التلمیذات النشیطات
مفرد مفرد مثنّی مثنی جمع جمع
المعلم العالم المدرسة الکبيرةُ
مذكر مذكر مؤنّث مؤنّث
يك نكته: دقّت داشته باشيد كه معمولاً برای جمعِ غير انسان، صفت مفرد مؤنّث می آيد.
الكُتــُبُ المفيدةُ الاشجارُ الباسقةُ
جمع مكسر مفرد مؤنّث جمع مكسر مفرد مؤنّث
برای دیدن ویدئو کامل این کلاس به لینک زیر مراجعه کنید:
در این جلسه فصل نهم کتاب با عنوان ماشین ها تدریس شد. هر وسیله ای که در انجام دادن کار ها به ما کمک کند و باعث شود ما کاری را راحت تر انجام دهیم ماشین نامیده می شود . ماشین ها با روش های مختلفی کارهای ما را راحت تر می کنند که این روش ها عبارتند از: تغییر جهت نیرو، افزایش سرعت و مسافت، افزایش نیرو، انتقال نیرو تمام آن چیزی که ما به ماشین می دهیم (نیرو یا انرژی ) ورودی و تمام آن چیزی که ماشین به ما می دهد خروجی نام دارد.
برای مثال انرژی شیمیایی بنزین ورودی و حرکت ماشین و گرمای ایجاد شده خروجی ماشین است. نکته: مقدار کار ورودی و مقدار کار خروجی یک ماشین همیشه برابر است. به همین دلیل ماشین هایی که نیرو را افزایش می دهند جابه جایی را کم می کنند و برعکس ماشین هایی که جابه جایی را افزایش می دهند نیرو را کم می کنند.
برای دیدن ویدئو کامل این کلاس به لینک زیر مراجعه کنید:
برای دیدن ویدئو کامل این کلاس به لینک زیر مراجعه کنید: