به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران هر مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان‌ها باید تا ۶ ساعت تعیین تکلیف شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدی‌مقدم - نادر توکلی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران در نشست خبری هفدهمین کنگره طب اورژانس گفت: «مخاطبان کنگره طب اورژانس همه رشته های پزشکی هستند. در بیمارستان سه بخش مختلف از جمله اورژانس، مراقبت های ویژه و بستری داریم که امروزه هر یک از بخش ها توسط یک متخصص اداره می شوند.»

نادر توکلی گفت: «در این کنگره موضوعاتی مانند بیماران مغزی، مصدومان ترومایی، مصدومان ترافیکی و بیماران قلبی و تنفسی بررسی می شوند. به مسئله پزشکی از راه دور و هوش مصنوعی در این کنگره به صورت ویژه پرداخته خواهد شد.»

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: «شناخت تریاژ برای مردم مهم است. ابتدای ورود بیماران به اورژانس واحد تریاژ است که پس از آن به واحدهای مربوطه منتقل خواهند شد. سالیانه ۲۰ میلیون نفر به اورژانس بیمارستان ها مراجعه می کنند که ۸۰ درصد از مراجعه کنندگان سرپایی و یک درصد نیز نیازمند احیای فوری هستند. هر مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان ها نیز باید تا ۶ ساعت تعیین تکلیف شود.»

نادر توکلی توضیح داد: «مطالبات دانشگاه از صندوق‌های بیمه حدود ۳ هزار میلیارد تومان است. الان ۶۷۲ بیمارستان دولتی و ۱۸۶ بیمارستان خصوصی داریم که حدود ۷۰ درصد از خدمات در بخش دولتی به مراجعه کنندگان ارائه می شوند.»

نادر توکلی افزود: «مسئله مدیریت خشم و مهارت های ارتباطی در اورژانس بیمارستان ها موضوع مهمی است. این دانشگاه ظرفیت پذیرش متخصص طب اورژانس را دارد؛ اما تنها ۳ نفر در این رشته مشغول به تحصیل هستند. اکنون نیازمند ۳۰۰۰ متخصص طب اورژانس در بیمارستان ها هستیم.»

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران اضافه کرد: «این کنگره همه ساله به صورت حضوری به جز دوران کرونا که مجازی بود، برگزار شده است. اکنون از ۱۵۱ هزار تخت بستری، حدود ۱۰۷ هزار تخت در بخش دولتی هستند و الان ۲۵۰۰ متخصص طب اورژانس داریم که بخشی از این افراد در این حوزه فعالیت نمی کنند.»

نادر توکلی افزود: «اکنون صحبت از آزاد شدن ارز ترجیحی سرمایه ای در حوزه تجهیزات پزشکی می شود که اگر این موضوع اتفاق بیفتد، از نظر تامین تجهیزات پزشکی دچار مشکلاتی خواهیم شد.»

در ادامه مراسم حسن امیری، دبیر علمی هفدهمین کنگره طب اورژانس گفت: «استقبال خوبی از این کنگره شده است و بیش از ۱۴۵۰ نفر برای شرکت در این همایش علمی ثبت نام کرده اند. کنگره امسال متمرکز بر هوش مصنوعی و تحول اورژانس خواهد بود. جایگاه هوش مصنوعی در طب و پزشکی بر همگان محرز است.در این کنگره کارگاه های مختلف علمی برگزار و به روز ترین روش ها در این کارگاه ها ارائه می شوند. تا به این لحظه ۲۷۸ مقاله ارائه شده اند که ۱۳۶ مقاله پذیرفته شده است.اورژانس های جراحی، زنان و مامایی و اطفال از جمله موضوعات پنل ها در این کنگره هستند.»

دبیر علمی کنگره طب اورژانس بیان کرد: «مسمومیت های فصلی مانند مسمومیت با قارچ ها و انواع داروهای مخدر در این پنل ها بررسی خواهند شد.»

حسن معتمد، دبیر انجمن علمی طب اورژانس نیز گفت: «طب اورژانس یکی از نیازهای اساسی نظام های سلامت و بهداشت در دنیا است و تجهیزات اورژانس باید به روز باشد. اورژانس ها پیشانی بیمارستان ها محسوب می شوند. متخصص طب اورژانس باید در اورژانس بیمارستان ها مستقر باشد. در حال حاضر ظرفیت تخصص های اطفال، بیهوشی و طب اورژانس تکمیل نمی شود و این موضوع در آینده چالش هایی را ایجاد خواهد کرد. به ازای مراجعه سالیانه ۳۰ هزار نفر به اورژانس، باید یک متخصص اورژانس در بیمارستان ها مستقر باشد.»

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار