رعایت برخی نکات در اصلاح سبک زندگی می‌تواند شرایط بهتری را برای سپری کردن دوره امتحانات و موفقیت بیشتر دانشجویان و دانش آموزان فراهم کند.

دوره امتحانات برای دانشجویان و دانش آموزان به عنوان یک بازه زمانی پر استرس تلقی می‌شود که با چالش‌های زیادی برای خانواده‌ها همراه است. رعایت برخی نکات در اصلاح سبک زندگی می‌تواند شرایط بهتری را برای سپری کردن این دوره و موفقیت بیشتر فراهم کند.

فاطمه محجوب، عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه داشتن خواب شبانه کافی، باعث عملکرد ذهنی بهتر و حافظه قوی‌تر می‌شود، اظهار کرد: تنظیم ساعت خواب می‌تواند نقش مهمی در افزایش تمرکز و کاهش استرس دانش آموزان داشته باشد.

وی افزود: بهتر است به جای دیر خوابیدن و دیر بیدار شدن، ساعت خوابیدن را از ساعت ۱۰ شب تا ۶ صبح قرار دهند، زیرا طبق مطالعات انجام شده خواب با کیفیت اغلب در این ساعات شب است و موجب نشاط صبحگاهی و نداشتن کسالت در روز می‌شود.

وی، کنترل استرس و اضطراب را یکی از گام‌های اصلی موفقیت عنوان و تصریح کرد: بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان به دلیل اضطراب، سوالات امتحانی را با توجه و دقت نمی‌خوانند و یا بدلیل کاهش تمرکز پاسخ صحیح را به یاد نمی‌آورند.

وی همچنین، نداشتن برنامه درسی منظم، مرور نکردن درس ها، فشار خانواده‌ها برای کسب نمره بالاتر، بی خوابی و تغذیه ناسالم از علل استرس و کاهش تمرکز در جلسات امتحانی، عنوان کرد.

 عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: برنامه ریزی منظم در خواندن درس ها، انجام تنفس طبی، پرهیز از مصرف زیاد مواد کافئین دار و محرک، خواب به موقع و کافی، مصرف دمنوش سیب و دمنوش به، فالوده سیب، گلاب، عرق بیدمشک و عسل برای موفقیت بیشتر در امتحانات اثر گذار است.

وی ادامه داد: از دیدگاه طب ایرانی، هر غذایی کیفیتی به لحاظ گرمی و سردی و تری و خشکی دارد و نوع غذا باید متناسب با مزاج هر فرد باشد.

وی با اشاره به اینکه، افرادی که دچار زودخشمی و اضطراب و عدم تمرکز هستند، نباید در خوردن غذا‌های تند و تیز افراط کنند، افزود: مصرف غذا‌های گرم رو به اعتدال مانند انواع خورشت‌ها مثل خورشت بادام، فسنجان بادام، خورشت سیب و آلو، خورشت به و آلو، شیر بادام برای این گروه مناسب است. از جمله مغزیجاتی که در طب ایرانی تقویت کننده مغز ذکر شده، بادام است؛ بنابراین توصیه می‌شود، برای افزایش حافظه و بهبود عملکرد مغزی در حد اعتدال بادام درختی، مویز، فندق، نخود و کشمش استفاده شود.

عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در مورد افرادی که هنگام مطالعه دچار افت قند می‌شوند و یا تمایل به مصرف شیرینی دارند، کشمش، مویز، حلوای بادام، شله زرد و حریره بادام توصیه می‌شود.

منبع: وزارت بهداشت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار