به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یک روانشناس بالینی با اشاره بهغفلت و کماطلاعی جامعه در خصوص تأثیر روح بر جسم انسان، گفت: بعضی از مردم گمان میکنند اتفاقاتی که در زندگی رخ میدهد و بهمرورزمان فراموش میشود، برایشان حلشده است. غافل از اینکه هیجانات تجربهشده، روابط ناموفق و کلام مسموم که از اطرافیان دریافت میشود، بهجز تأثیر بر روان و شخصیت فرد، بر جسم و سلولهای بدن نیز تأثیرگذار است.
ملینا شیرانی ، با اشاره به پایین بودن سطح آگاهی مردم از این موضوع، دلیل آن را مطالعه اندک و عدم آگاهی در زمینهٔ پدیدههای روانی و مکانیسمهای روح انسان دانست و اظهار کرد: بعضی از افراد دوای دردهای مختلف خود را تنها یک قرص یا کپسول میدانند که با مصرف آنهمه دردها تسکین مییابد.
این روانشناس بالینی ادامه داد: بسیاری از مراجعان میگویند که "ما با قرص و دارو بهبود نیافتیم، آیا با حرف و سخن درمان میشویم؟ " این پرسش بیانگر عمق ناآگاهی اکثریت مردم جامعه نسبت به پدیدههای روانی است. پاسخ به پرسش این است که "شما با قرص بیمار نشدید که با آن بهبود یابید، زیرا هر پادزهر باید از ریشه زهر گرفته شود تا خواص دارویی داشته باشد".
شیرانی در خصوص ریشه مشکلات روحی فردی که از عدم اعتمادبهنفس کافی، افسردگی و خشم پنهان در وجودش رنج میبرد، تصریح کرد: چنین فردی دارو دریافت نکرده، بلکه از محیط، حرف و رفتار مسموم دریافت کرده است، پس با حرف و سخن نیز درمان میشود. اما بعضی مردم جامعه که عجول و ظاهربین هستند گمان میکنند با مصرف قرص شبها راحت میخوابند، یا اینکه آرامش ازدسترفتهشان بازمیگردد، درحالیکه از عوارض جانبی این داروها که در طولانیمدت خود را نشان میدهد و مشکلاتی برای کلیه، کبد و سایر قسمتها ایجاد میکند، آگاه نیستند.
وی با تأکید بر اینکه برای حل مشکلات روحی باید هیجانات منفی را از بین برد و هیجانات مثبت تولید و جایگزین آن کرد و بستههای قرص و دارو که مانند میوه و سبزیها در دست مردم دیده میشود را نتیجه ناآگاهی جامعه نسبت به مسائل روحی و روانی دانست.
این روانشناس بالینی در ادامه افزود: بعضی از مردم جامعه حاضرند هرگونه روشهای تهاجمی مثل جراحی را بپذیرند، دارو مصرف کنند، کبد و کلیه خود را قربانی کنند و معتقدند که این اعمال زشتی به همراه ندارد، اما فکر میکنند اگر بخواهند اعتراف کنند هیجانی را تجربه کردهاند که در حل آن ازنظر درونی ناکام ماندهاند، برایشان ننگ و زشتی به همراه دارد.
شیرانی بابیان اینکه ارزشمندی ما با جراحی و مصرف دارو حفظ نمیشود، اظهار کرد: تا زمانی که هیجانات فروخورده شود، مهارتهای روانی کسب نشود و اعتمادبهنفس افراد همچنان پایین باشد، هیچ دارویی زندگی ما را نجات نمیدهد و نتیجه آن کابوسهایی است که در هنگام خوابدیده میشود.
وی به بسیاری از مراجعان که به استرس و اضطراب گرفتارشده بودهاند اشاره کرد و گفت: این افراد به توصیه روانپزشک داروی ضد اضطراب مصرف کردهاند و در شبهای اول بسیار خوب و آرام بودهاند، اما از بعد از مدتی کابوس به سراغشان آمده است. فروید پدر علم روانکاوی، حدود صدسال پیش در این رابطه گفت خوابهایی که میبینیم شاهراهی به سمت ذهن ناهشیار هستند.
این روانشناس بالینی در ادامه تصریح کرد: اگر به ذهن ناهشیار اجازه ندهیم که هیجانات را تجربه کرده و بیرون بریزد، او در هنگام خواب این عمل را انجام میدهد و اگر بازهم بهوسیله دارو، ذهن ناهشیار را سرکوب کنیم او بهوسیله کابوسها دست بکار خواهد شد، زیرا در عالم بیداری یکبار برای همیشه با کابوس واقعی مواجه نشدیم و آن را برای خود حل نکردیم.
شیرانی توصیه کرد که مردم بیشتر نسبت به علوم رفتاری و روانی آگاهی کسب کنند و کتابهای بیشتری مطالعه کنند و افزود: همه مشکلات با دارو حل نمیشوند، اما حتماً سرکوب میشوند. مردم گمان نکنند که اگر از رواندرمانی بهآرامی نتیجه کسب میکنند در مقابل باید هزینههای زیادی نیز بپردازند، ضرر کرده و وقت تلف میکنند؛ بعضی ترجیح میدهند که هزینه را صرف دارو کنند، درحالیکه مشکل جای دیگری قرار دارد.
وی با اعتقاد بر اینکه همه مشکلات بهآسانی، با دارو، تجویز و یا ویزیت ساده حل نمیشوند، خاطرنشان کرد: خودسازی کار بسیار سختی است. انسانی که ۳۰ سال با آموزش، تربیت و روش غلط بزرگشده و هیجانات فرو خوره در او فراوان است، هیچ روانشناس و معجزهگری نمیتواند در زمان اندک مشکل او را حل کند بلکه به زمان و سرمایهگذاری نیاز دارد.
این روانشناس بالینی مخاطب خود را بانوان جامعه قرار داد و تصریح کرد: بانوان جامعه بیشتر باید به این نکات توجه کنند، زیرا آنها اساس جامعه را میسازند، تربیتکننده و شکلدهنده افراد جدید جامعه هستند و از درون آنها اعضای آینده شکل میگیرند و تربیت میشوند.
شیرانی با اشاره به اینکه متأسفانه بعضی از بانوان حاضرند دو ساعت زمان و میلیونها پول در آرایشگاهها هزینه کند، گفت: همین افراد زیر بار ۲۰ هزار تومان هزینه برای خرید کتاب خودشناسی نمیروند و یا اینکه دو جلسه با روانشناس برای رفع هیجانات منفی که در منزل میان اعضا مبادله میشود صحبت کنند. این مطالعات به عبارتی تغییر نگرشها در جامعه هستند که باید مورد توجه قرار بگیرد و نیاز داریم که در افراد ایجاد شود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/