به گزارش خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
زنجان، حقیراد مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان گفت: طرح پرورش ماهیان خاویار هماکنون درمرحله تجهیز مزرعه است و تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد.
حقیراد با اشاره به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست با این مهم موافقت به عمل آورده است، افزود: در حال حاضر برای راهاندازی مزرعه پرورش ماهیان خاویار تجهیزات و سیستمهای لازم خریداری شده است.
اوبه اهمیت پرورش ماهیان خاویار در استان اشاره کرد و گفت: ماهیان خاویار از جمله محصولات استراتژیکی کشور بهشمار میروند؛ چراکه در صورت تولید ماهیان مذکور، بازار عرضه آن تامین است و به راحتی امکان صادرات آن وجود دارد.
مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان گفت: تولید بچه ماهیان خاویار و پرورش آن زیر نظر دامپزشکی انجام میشود و پس از رسیدن به وزن بالای یک کیلوگرم پلاککوبی خواهند شد؛ در غیر این صورت بهعنوان محصول قاچاق در نظر گرفته میشود.
حقیراد به تولید بچه ماهیان کپور و تولید نشدن آن در استان اشاره کرد و گفت: علت تولید نشدن بچه ماهیان کپور در حقیقت مشکل بودن فرایند تکثیر آن و نیاز به تامین هورمون برای آنها است؛ به همین علت بچه ماهیان کپور از استانهای شمالی کشور از جمله گیلان و مازنداران تامین میشود.
او افزود: تولید و پرورش ماهیان گرمابی همانند کپور به حجم آب بالا و زمینی با مساحت بسیار احتیاج دارد، از این رو کمتر در استان زنجان به آن پرداخت شده است؛ از این رو در سال گذشته ۱۴ هزار تن ماهی سردابی تولید شده است، اما این در حالی است که تنها میزان ۲ هزار تن ماهی گرمابی به مرحله تولید رسیده است.
انتهای پیام/م